>Kenduri di Changkat Tin dengan live band

Februari 21, 2011 at 12:08 pm | Dikirim dalam kenduri keluarga, xtvt keluarga | 1 Komen

>Salam bahagia,

Ni cerita awal bulan Februari. 5 Februari 2011, kami sekeluarga ke Changkat Tin. Opah cu (mak sedara ayahnde) & Tok cu buat kenduri kahwin untuk makYang (sepupu ayahnde).

Ni lauk kenduri nya.. en ayah yang tolong amikkan… semuanya lauk.. bila tanya kat en ayah ‘takde sayur ke’.. kata en ayah ‘masak lemak nangka, ibu mana buleh makan’.. huhuuu… terpaksa berpantang nangka sebab penangan ‘angin’.. lepas dah kenyang makan (kami makan kat dalam rumah), sekali tengok kat luor ade ulam & sambal kelapa… uwwwaaaa.. tensi betul la dengan en ayah ni.. so next time pergi kenduri., baik amik sendiri makanan, takde la rasa terkilan ke apa…

Anak2 melayan jajan.. biasa la segala mak neka gula2.. yang 20 tahun dulu pun ade…

ni masa ibu sek rendah dulu, selalu la adap benda ni.. dah lebih 30 tahun… ade lagi jajan ni.. Kome penah makan?
ni le live band @ grup kugiran.. tak tau mana punya ni Changkat Tin ke Sg Galah @ tempat lain.. Changkat Tin ni memang femes dengan kugiran,  masa ibu sekolah menengah dulu, memang selalu ade pertandingan nyanyian & kugiran.. pertandingan Pop YeYeh pun pernah buat di Changkat Tin…

Ibu yang makin kembang.. ni gambor dgn kawan masa sek men dulu, kak ina (menten slim jer dia..) masa sek men dulu, kak ina ni rajin tolong dandan kan rambut ibu .. kak ina ni kalo ikut pangkat Mak sedara, tapi dah dari sekolah panggil kak Ina.. dah siap pesan, jangan sesekali panggil dia ‘mak Ina’.. ekekkekke….
note : 3 bulan sek di SMDB CM Yusuf masa form 1 sebelum masuk ke MRSM

majlis yang meriah.. ramai yang datang… mainly pun sedara mara belaka…  anak2 memang jakun sikit la bila balik ke Changkat Tin, sebab semua pun orang2 yang jarang jumpa.. kalo takde kenduri, kami pun memang tak balik ke Changkat Tin
abang Haris pun ade… 
snap sesuka hati.. time ni dah hampir jam 2 petang, anak2 pun nak mula tunjuk ragam dok ajak balik…  dan hari tu memang panas terik.. 
Ni dia pengantin nya.. sekarang ni musim tema merah putih… sebelah kanan tokcu & opah cu.. sebelah kiri tu, sedara kami juga Datuk Radhi Manan  (dia tak kenal ibu pun.. ekekkek.. besor sangat keluarga besor Onyang Timah ni)… kalo dengan ibu, pangkat dia ‘onyang’.. huhuuu, sebab Datuk ni sepupu dengan arwah onyang Timah (mak Opah Cu).

salam kasih sayang,
.

1 Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

  1. owh…sedara aishah ek….
    same la..datuk radhi manan tu pun sedara sy gak….


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: