>Segmen review : no 4 ~ Miza Yusof

Februari 19, 2011 at 3:49 pm | Dikirim dalam blog review, blog review 2011 | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

Blog Miza Yusof, blog yang comel, kemas dan simple, sangat cepat loading & tak perlu scroll sampai ke hujung dunia.. Thumbs up StarStarStarStarStarwallla, Miza dapat 5 bintang dari ibu. Layout blog yang simple dengan tema merah putih.. mainly blog otai & femes adalah simple.




Siapa MizaYusof?
Selepas ibu godek-godek, baru la jumpa info ni Miza ni baru habis belajor dari Kolej Multimedia mengambil course Diploma Pengurusan dengan Multimedia. 2 tahun 6 bulan menyemai cinta dengan Kolej Multimedia. Winking smile  Pandai IT lah ni… Bercita2 nak sambung belajar ke pringkat ijazah pula… ibu doakan semoga tercapai cita2 Miza..
muda lagi Miza ni.. comel jer orangnya, boleh tahan juga tingginya si Miza ni.. kome leh teka berapa tinggi Miza ?! (hahhaha. jenuh la nak cari… ) Smile with tongue out  Sayur kesukaan Miza pun sama lah dengan sayur yang ibu suka…
Jika tengok di profile Miza Yusof dah mula blogging sejak April 2010 tapi n3 awal yg ibu jumpa Mizayusof.com hanya bermula pada Julai 2010. Errkkk.. oooo rupanya Miza ni dulu ade attitude suka delete n3 yang awal2 yer… Smile with tongue out 
Apa yang menarik di blog Miza… mesti lah pasal kemenangan contest dan hadiah2 dari contest… kome kalo tak kenal MizaYusof memang ibu rasa nak lepuk2 jer…  Angry smile Ibu pun kenal Miza melalui giveaway juga… hehhehe.. Open-mouthed smile

Selain tu ada juga banyak perkongsian yang lain sepertu Nuffnang, HeartBeat, & kalo nak kenal Miza dengan lebih dekat, rajin2 lah godek2 di label Tags and awards. Label2 Miza ni nampak kemas jer, sebab semua in English.. tak macam ibu punya, bercampur segala ekekekkk… tu pasal ibu tak letak label buat masa ni, sebab nak kemas-kini kan dulu… kalo buleh nak letak semua ni Bahasa Melayu.  

http://syamilamohd.com/design/miza3.swf
ada banner exchange yang cumil… kredit to Syamila. Kome kalo nak banner exchange yang interaktif macam ni.. sila minta dengan Syamila, minta berbayor yer.. hehehh.. ibu tak reti nak buat yang macam ni, tak habis menimba ilmu lagi. Winking smile
Arkib blog miza yang stail macam ni, memang susah nak korek @ godek2 n3 lama… huhuuu… Confused smile sangat melambatkan proses review… Smile with tongue out  lagi satu yang kurang best, tiap kali klik ‘Older posts’ @ ‘Newer posts’ @ ‘Home’, akan terbuka ke tab baru.. sangat annoying… sorry ya Miza.. pada Ibu memang annoying, sebab setiap kali nak klik the next post, kena tutup tab yang sebelumnya, Ibu lebih suka kalo terbuka dalam tab/pages yang sama.. kecuali lah kalo link website yang dalam n3, better lah terbuka ke tab baru, sebab kita masih nak baca page/tab sedia ada.
Miza ni ramai followers nya.., followers blog yer.. meriah gitu.. 1500++.. Tahniah Miza.. dikenali ramai… Miza rajin join segmen blog Ben Ashaari.. pandai mencari ruang untuk mempopularkan blog… tak macam ibu ni, selalu terlepas peluang.. Smile with tongue out  KOme kalo nak dikenali, selalu lah kena alert dengan aktiviti blog Ben Ashaari @ mana2 blogger otai lagi femes…
ranking alexa pun sangat baik… cuma pagerank ajer masih ‘0’..
Hasil rajin bergiveaway contest bagai, Miza dapat berdomain pun adalah dari hadiah Didozel Domain GA. Tahniah Miza, dapat peluang 1 tahun berdomain dengan percuma. Jenuh juga ibu godek2 bila kah tarikh Miza mula berdomain ni… (ni gara2 arkib blog yang kurang mesra Smile with tongue out )
Akhirnya jumpa juga.. awal DEc 2010… tahniah MizaYusof, cepat juga rank-alexa Miza meningkat… nak tau kome kena tanya dengan Miza.. kena jadi blogger tegar yer.. kena rajin cari ruang & peluang.. jangan asyik syok sendiri merapu di blog sendiri & jarang2 ‘bercampur’ dengan blogger yang lain.. Winking smile 
Rasanya panjang lebor dah ibu bercerita & membebel dalam n3 ni… dari segi keseluruhan, blog Miza ni dah okay sangat, tip top.. cuma jika ingin hargai2 rakan2 follower @ mereka yang rajin komen di blog Miza, buleh la letak widget top komentator..
Isu yang lelain tu ade yang ibu dah sebut, jadi pandai2 la Miza nak ambil langkah seterusnya, tak mau buat apa2 pun tak jadi masalah.. sebab blog Miza kan. Harap2 Miza tak amik hati dengan bebelan@review ibu ni… keep up the spirit & terus kan berblog. Smile  
Kome? Belum kenal lagi dengan MizaYusof... jangan memalu.. terjah jer… mana tau pasni leh dapat aura menang giveaway banyak2…

salam kasih sayang,
.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: