>Cuti panjang.. trafik blog pun merudum

Februari 7, 2011 at 4:11 pm | Dikirim dalam anak-anak, blogging tips, nota ibu, statistik | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

hari ni ramai yang dah mula bekerja & sibuk dengan rutin harian macam biasa kan… rata2 kawan2 blog dok citer hal bercuti panjang, hal balik kampung…
Anak2 dara berdua ni pun pepagi lagi dok sibuk ‘cepat ibu, cepat la.. kakak nak nyontet jauh2 ni’. 
Hmm, mentanglah cuti panjang ni dok berjalan (baca : tak dok rumah, naik kereta jalan jauh-jauh) sesaja.
Kalo orang tanya, kami ke mana sepanjang cuti CNY ni.. camni lah lebih kurang programnya.. :
hari tarikh aktiviti
Rabu 2 Feb Balik kg 40 Rantai. Kuor jam 11 pagi, balik jam 9 malam
Khamis 3 Feb
Sebaik selesai urus anai2, pukul 12 tghari ke kenduri sepupu en ayah bertunang.. di RPT Chepor (kg sebelah jer), pukul 2.00 petang dah balik lepak kat rumah
Jumaat 4 Feb Tak g memana.. lepak kat rumah jer
Sabtu 5 Feb Kenduri kahwin di Changkat Tin. Keluor rumah jam 10 pagi, balik jam 4 petang
Ahad 6 Feb Pagi2 en ayah bawa 2 dara g pasor.. petang paklang pulak bawa 2 dara ronda2 naik kereta.

Hari ni pepagi lagi, anak2 dara berdua ni nak nyontet lagi..

‘Ayah dah work la kakak.. abang pun dah sekolah, mana buleh nyontet dah.. dok rumah jer…’

‘Kakak nak jalan, jauh-jauh.. naik kerete.. ‘  3-4 kali dok merengek.. demand kat main.. siap tunggu kat laman, dah siap pakai tudung bagai (hari panas terik walaupun baru jam 11 pagi)

At last bawa depa g rumah opah.. jalan kaki le tengah2 panas tu… Ade lagi baki kuih jualan opah, jadi Anis & Aliya pun masing-masing amik sorang 1 plastik..  jadi lah yer anak-anak.. berjalan rumah opah jer ler.. selalu tu ibu tepon jer opah, kalo atoknya ade, memang atoknya datang ambik.. tapi hari ni atok g klinik (monthly rutin, biasa lah kan umur dah lebih 50 tahun ni..) , maka kami 3 beranak pun terkedek2 jalan kaki. Jalan lengang jer.. pagi2 tu wajib la sibuk kat kawasan taman perumahan ni.. 
Citer pasal aktiviti jalan2 balik kampung (40 Rantai & Changkat Tin), ibu citer len kali lah yer… 
Sepanjang cuti 5 hari ni, ibu pun takde masa berblog sangat.. sempat la buat 1 n3.. pastu nak BW memang takdan.. mana nak sempat kalo dalam perjalanan jer. Pastu balik rumah jer terus flat, pengsan.. cuaca panas sekarang ni.. belah Ipoh/Perak ni dah 2 minggu terik.. Ibu pun dah 3-4 hari dok sakit kepala.. dok pulun minum air masak, hari2 biasa pun minum air masak je pun. Tapi bila cuaca panas macam ni, lagi le kena minum banyak. Anis & Aliya pun semalam dah dedor.. Alhamdulillah pagi ni dah okay.. 
Jom tengok apa jadi kat blog ibu sepanjang tak dapat nak berBW sangat ni..

UV tak sampai 900 pun kome… tapi yang lebih heran tu pada 4 Feb 2011 tu trafik terus ‘zero’… tapi rasanya ni masalah teknikal dari NUff…

Ini pula trafik minggu terakhir Jan 2011… hmmm.. tidak menepati piawaian, tapi boleh lah kan… ekekkekekke… camno nak tepati, tuan blog pun tak larat nak BW… ping blog pun asyik lupa jer…
btw, hari ni ade kejutan sikit dengan trafik.. mau demam tetiba tengok trafik jam 2 petang tadi = 260 UV. Rasanya ibu boleh jatuh pengsan, jika lah 100 daripada UV tu tolong klik2 HB ibu hari ini….

Terima kasih JejakaTerhangat.. sebab kamu memang betul2 bawa trafik ke blog kecik ibu ni… tapi camner kamu buat yer..??!! sampai segini banyak sekali… tapi ibu kan lebih lagi suka, kalo kome sudi tolong klik2 atau register HeartBeat…

jangan lupa tolong klik2 yer… jasa kome ibu kenang..
p/s
‘serangan’ trafik mengejut tu hanya untuk jam 2 petang tadi jer.. rasanya berbaloi ker..?!!! kalo reramai yang singgah tapi tak tinggalkan komen & tak menambahkan kawan ibu @ Followers… maka, kome rasa camana??!!

p/s ~ jejakaTerhangat.. jangan amik ati plak yer.. u hv done ur part.. ni just my curiosity jer..

salam kasih sayang,
.

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: