>Segmen review bersama kakyong[dot]com©

Januari 22, 2011 at 12:04 pm | Dikirim dalam blog review 2011 | Tinggalkan komen

>Salam kasih sayang buat semua,

Apa khabar kome hari ni? Hari ni lambat sikit bersiaran… malam tadi tidur awal.. & pagi2 ni banyak pula kerja rumah yang perlu disettlekan dahulu..  
Segmen review pulak??? Tahun lepas ibu ada buat segmen review Jom Kenal Kawan Ibu kan…!! Actually bila ibu baca balik.. ibu rasa macam ‘plain’ jer cara ibu buat review tu… pastu ibu buat review pun ikut suka hati ibu jer…. xde format yang khusus.. Jadi tahun ni ibu nak buat improvement sikit. Insya Allah, tahun ni akan lebih berdisiplin dalam membuat review…

review kali ini akan meliputi perkara-perkara berikut :

Kenali empunya blog

  • nama empunya blog
  • sejak bila berblog
  • apa yang menarik 
  • rank, followers etc… suka2 lah ibu nak tambah nanti

Blog improvement

  • berat blog & punca blog kome berat
  • widget yang menyemak
  • apa yang perlu menten 
  • apa yang perlu dibuang
  • jika blog tu memang tipTOP pun ibu akan puji & beri sebab2nya…
  • cara susun atur widget etc… 

So ade ke yang nak join ni….

Ibu takde la pandai sangat nak review atau rekemen untuk penambaikan. Ibu review ni pun hanya berdasarkan pengalaman dan pengamatan sendiri setelah 2 tahun aktif berblog. cuma 1 jer la yang ibu minta.. jika ibu beri cadangan dan komen tu, jangan la SENTAP yer… kalo rasa anda akan sentap… maka tidak digalakkan join segmen ni..  tapi jika anda suka untuk penambaikan dan belajar sesuatu yang baru… Marilah join yer.. jangan segan silu 

Kaedah nya :

  • tampal banner ni di sidebar @ di mana ajer ruang blog anda & backlink ke n3 ini, sila copy code kat bawah banner tu yer…
  • tinggalkan komen anda & url blog kome 
  • blog akan direview pada setiap hari Sabtu , ikut giliran yer.. 
  • Due bila? x de due, Insya Allah sepanjang tahun 2011.. selagi ade blog yang perlu direview selagi tu la akan review… selagi hayat dikandung badan… 😉

Senarai blog yang akan mula di review

Jika kome ada cadangan bernas @ perkara2 lain yang ingin di review.. sila jangan malu2 tinggalkan komen di n3 ni ya…
untuk hari ni.. sudi lah klik2 sini yer... jasamu kukenang..

.

.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: