>GA 3rd blog besday

Januari 11, 2011 at 8:09 am | Dikirim dalam giveaway n contest kakyong[dot]com | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

As mentioned dalam n3 ini, maka hari ini 12 Jan 2011, ibu melancarkan GA pertama untuk tahun 2011. Bersempena 3 tahun usia blog pada 6 Jan 2011 yang lepas. Winking smile

3 tahun usia blog.. tapi aktif berblog baru genap 2 tahun, kiranya tahun ini adalah tahun ke-3 aktif berblog.
Sejujurnya.. banyak yang ibu belajar dalam tempoh 2 tahun yang lalu.. daripada zero knowledge pasal html kod dan sebagainya.. la ni dah master la sikit pasal kod2 template ni.. tau la nak ‘baca’ apa yang patut.. ibu memang suka belajar & explore hal2 yang nampak rumit, tapi suka nak buat sendiri..  sebab tu la ni memberanikan diri untuk mencuba ‘blog make-over’.. tapi cuma 1 jer la.. dari segi kreativiti tu, ibu agak fail sikit la.. Thumbs down  tu pasal prefer ‘customize @ personalized’.. maksudnya, kome yang kena decide nak konsep apa.. ibu tolong fikir idea camner nak kasi ‘molek’ jer.. & kalo ade nak gambor ke, imej ke.. kena lah kome bagi kat ibu.. Smile with tongue out
Jadi tanpa melengahkan masa & berceloteh panjang.. ibu menjemput sesiapa juga yang sudi untuk join GA ni.
note : comel tak banner ni… ekekekk… Open-mouthed smile  simple jer. btw, credit pada bARdbOO untuk tutorial tulisan bercorak.

Memula kita bagitahu kategori hadiahnya dulu :

1. blog make-over 1 : 2@3 column + template background + header + footer banner + susunatur widget + watermark + signature

2. header + footer banner + watermark + signature

3. header + watermark

4. header  ** (update pada 13 Jan 2011watermark + signature

note : footer banner ni term ibu sendiri… tak tau apa istilah sebenar.. contoh boleh scroll sampai ke bawah blog ini…

Cara untuk join@syarat2nya :

1. Follow blog ni – optional, x de paksaan

2. link http://www.kakyong.com dalam bloglist.

3. Tampal banner GA di sidebar & backlink ke n3 GA ini. Amik banner yang kecik tu yer.

4. Buat n3 (tajuk n3 ikut suka kome la, asal sesuai ), pilih kategori hadiah yang kome inginkan & beritahu kenapa kome mahu hadiah itu. & (update 13 Jan 2011)  nyatakan @ specify blog mana untuk di ‘make-over’, supaya mudah juri nak menilai.   Winking smile  kalo rasa blog kome dah comel & lengkap, nak hadiahkan untuk kawan2 juga boleh, as long beri sebab musababnya & nyatakan link blog kawan kome tu. Buat ringkas2 pun tak apa..
5. Tinggalkan link n3 kalian di kotak komen n3 ini, kalo bermasalah sila emailkan ke kakyong72@gmail.com
GA ni akan berlangsung selama 1 bulan mulai  12 (tersilap tengok tarikh le… ekekkeekk) 11 Januari 2011 hingga 11 Februari 2011.

Salam kasih sayang untuk semua,
Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: