>Pemenang Teka ikan .. ;)

Januari 9, 2011 at 8:36 am | Dikirim dalam giveaway n contest kakyong[dot]com | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

n3 teka2 boleh jengah di SINI.

nama ikan itu adalah Ikan LAMPAN.. di sungai pun ada, di lombong pun ada… ikan ni kalo kecik, saiz anak2 ikan tu.. orang buat ikan hiasan, sebab ekor & badannya cantik, kulit berkilau…

Ibu jumpa di blog ini.. ikan kerai vs ikan lampan jawa

Rupanya depa ni dari spesis yang sama.. bentuk sama tapi kaler sirip dan ekor berbeza..
Yang sebenarnya ibu tak pernah tengok ikan kerai, ibu cuma google jer.. semua tunjuk rupa ikan tu warna putih ekor kelabu.. bila google ikan lampan, semua yang gambor sirip dan ekor ikan warna merah belang hitam.  Winking smile

Untuk Kak nik, saya 1st time dengor nama ikan kerai.. bila saya google, terjumpa banyak yg cakap ikan lampan macam ikan kerai.. then google lagi baru jumpa fact, 2-2 ikan ni rupanya dari spesis yang sama.

Ikan lampan ni isinya lembut.. jika tak biasa makan ikan terubuk @ ikan jelawat, memang boleh tercekik tulang. Kalo yang dah biasa makan ikan banyak tulang ni, depa cubit isi, cicah air asam.. masuk dalam mulut.. kunyah2.. pastu tau2 jer depa kuorkan tulang semata2.. hehehe.. Smile  ibu tak reti makan stail macam tu.. harus tercekik segala tulang-temulang.. memang tak berani buat.. memang seksa kalo makan ikan bertulang ni, ibu selalunya akan berhati2 buang tulang2 tu dulu sebelum cecah dengan air asam & ngap masuk mulut.
dan finally yang berjaya meneka dengan tepat adalah :
tekaikan-no1

tekaikan-no2

tekaikan-no3

Tahniah untuk kalian ber3… actually Noor yang jawab dulu.. tapi since 3 orang jer yang jawab betui. Lagipun hanya hadiah kecik jer..

Dengan besar hati >>>hadiah kecil dari ibu >>> customize signature. Winking smile

sila emailkan details, nak warna apa, font apa, wording untuk signature & sertakan sekali imej/gambar yang ingin diletakkan dalam signature (1 sahaja yaa!!).. untuk maklumat lanjut pasal font sila refer link ini.

p/s
1. Ibu plan nak buat ‘kerja amal mendesign’… Winking smile tunggu nanti ibu UP kan n3…

salam kasih sayang untuk semua,

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: