>Menukar header lagi

Disember 31, 2010 at 9:01 am | Dikirim dalam design header, tips sharing | Tinggalkan komen

>Salam bahagia dan salam ceria,

Header lama.. akan disimpan untuk sementara.. konon2 nak sambut tahun 2011 dengan imej lebih segar… hehehe.. segar lah tu.. Smile with tongue out
Header pertama hasil sentuhan photoshop.. ambil masa sungguh untuk membuat background.. belum expert lagi kan.. Asalnya dibuat dalam bentuk transparent. Tapi besar sangat file .png, maka dengan gigih dibuat background dan ke tukar ke file .jpg yang lebih ringan.

header-dec2010

Header ke-2, hasil sentuhan photoshop, corel draw (download yang percuma, tak banyak menu yang berfungsi, tapi tetap berguna) dan photoscape. Menggunakan corel draw untuk menghasilkan background ni.. ntah apa2 effect yang diguna… akhirnya dari biru terus jadi hampir putih… Winking smile

dan ini header, hadiah untuk Adyani.. (hadiah hasil dari sesi Jom teka-teka beberapa minggu yang lepas) telah disiapkan beberapa hari lepas.. ini juga hasil gabungan Photoshop, Corel Draw & Photoscape.

header-adyani1-test1

Ada sedikit pembaharuan di sini… konon2nya lah… tapi mungkin akan diubah lagi.. hasratnya hanya untuk meringankan blog.. blog Ibu ni dah semakin memberat… juga supaya sedap mata memandang… 
1. Ubah kelebaran menjadi 1200px.. dan tukor ke 3 column.
2. Nak revamp bloglist.. dan semua list blog akan disimpan terus di Senarai blog terpilih kakyong[dot]com©. Kecuali untuk mereka yang rajin beramah-mesra dan blog yang ibu suka terjah dan link penganjur contest, masih tetap disimpan di sini.
3. Nak buat background baru dengan idea sendiri… konon2nya lah… Winking smile

Sekian, sekadar catatan empunya blog, yang masih baru berjinak2 dalam mendesign header..

salam kasih sayang untuk semua

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: