>Remang senja

Disember 15, 2010 at 8:31 am | Dikirim dalam adik-beradik, my parents, pemandangan indah | Tinggalkan komen

>salam bahagia dan salam ceria,

pagi2 ni nak wish besday untuk Atok anak-anak (ayahnde kakyong). Selamat harijadi yang ke 58 ayah. Terima kasih ayah sebab rajin melayan cucu-cucu yang semakin nakal ni. Semoga ayah diberi kesihatan yang baik & rajin-rajin bekerja.

atok

susah benor nak dapat snap foto atok ni. Ni foto terbaru semasa kenduri di Changkat Tin, atok dengan Aidil. NI pun crop, sebab snap dari jauh jer.
Ibu ade buat kek.. lepas maghrib semalam buat… siap dengan topping lagi.. tapi belum sempat amik gambor lagi… malas plak nak snap foto kek tu, bahan tak cukup.. teringin nak buat kek coklat topping dengan buah stoberi, tapi en ayah cakap mahal, daripada beli stoberi, lebih baik beli telor sepapan. Hajat nyer pepagi ni nak potong kek tu masuk dalam tipuware dan antor je ke rumah makbonda. Winking smile
Tajuk tu sebenarnya bukan lah nak mengata ayahnde dah ‘senja’. Asalnya plan nak tepek gambor pandangan senja hari di taman perumahan ni.. Masa baru menaip, tetiba teringat 15 Dec ni harijadi ayahnde.
aju
dan untuk pakcik Ju.. hepi belated besday pada 10 Dec yang lepas.. sori la terlupa nak wish, sebab dah lama tak buka FB. Semoga cepat2 bertemu jodoh (gatei plak tangan menaip nak kabo adik teman ni masih available… Winking smile ).. tapi adik teman ni ghete tak mandang, ada lah koje, yang teman jamin hal solat dia memang jaga.
so, lastly, jom layan foto senja, yang ibu snap-snap masa melayan anak-anak main di padang mainan. Foto ditangkap lebih kurang jam 6.30 petang. Kamera cabuk jer.. bukan dslr yer.. Smile with tongue out
photo 1 : original- snap guna mode scene sunset
IMG_9450-ori
foto 1 : versi edited – colour enhance
IMG_9450-edited
foto 2 : versi original – mode sunset

IMG_9451-ori

foto 2 : versi edited..

IMG_9451-edited

foto 3 : ori – mode beach (as if matahari atas kepala)

IMG_9452-ori

angle sama macam foto 2 tapi guna mode berbeza jer… nampak macam sama seperti yang foto 2 edited kan…
Actually ibu ni dari awal beli kamera suka ‘tembak’ gambar langit.. ade banyak dah koleksi.. tapi banyak dah hilang masa lappy rosak… huhuuu… mungkin ade dalam thumdrive & copy di DVD, malas nak cari.. dah banyak sangat folder.. kalo ibu jumpa ibu tepek lah nanti…
foto 4 : ori – mode beach
IMG_9454
Foto ni nampak seperti snap di waktu tengahari kan… guna setting/mode berbeza.. maka berbeza lah hasilnya…
p/s :
tunggu n3 Anis & fikri panjat tembok pagor, pergi rumah atok jalan kaki, berdua.
salam kasih sayang buat semua,
Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: