>Kak limah menerjah ke rumah kami

Disember 11, 2010 at 10:13 am | Dikirim dalam blogger friends, friendship | Tinggalkan komen

>Salam bahagia dan salam hari sabtu..

Malam tadi BW ke blog sahabat ibu yang budiman ni… membaca n3 nya yang ini, seakan ada sedikit rajuk jauh di sudut hatinya… huhuuu, walhal sebelum berblog dulu, ibu memang suka menjengah & membaca bebelan @ leteran nya… sila lah jengah  kawan ibu ni yer..
Ibu pun sudah jarang2 juga menjengah ke blog Pija.. bukan sengaja tau.. masa la ni terhad, jadi balas lawatan kawan2 yang meninggalkan komen dulu.. bila dah selesai baru la menjengah blog-list & bw ke blog yang lain. Pija jangan majuk nooo, kalo kakyong singgah sure kakyong tinggalkan komen.
Dah 2 perenggan tapi poin tajuk belum lagi di kupas… Open-mouthed smile 
KOme ingat lagi dengan kak limah.. dah 2 kali tau ibu dapat hadiah dari kak limah, sila rujuk n3 INI (hadiah gelang lipan) dan INI (stokin kait). Awal Muharram yang lepas, bersamaan dengan 7 Dec 2010, kaklimah telah menerjah ke rumah kami. huhuuu… riangnya hati tak terperi… Red heartRed roseRed rose
ibu kaklimah
masa kaklimah singgah tu, rumah kami memang tengah tonggang-langgang, dengan Aliya yang baru bangun tidur dan mengamuk-ngamuk… jenuh dipujuk, dia langsung tak makan saman.. Kaklimah singgah sekejap jer.. tak sampai 10 minit pun… walau hanya sekejap, sempat juga kami posing-posing. Rupanya kaklimah dari Shah Alam, nak balik ke kampung di Parit. Adik kaklimah tolong snapkan foto kami. Time tu en ayah pun takde, jadi kaklimah pun tak mau la singgah lama-lama. Katanya lepas tu nak terjah ke rumah yob Sharil.

IMG_9338

Budak kecik ni, lepas kaklimah beransor, dia otomatik diam (berhenti mengamuk & menangis).. terus amik kotak tu & tanya, “ni apa?” bila ibu cakap cekelet.. dan-dan tu terus minta buka.. dia mengamuk2 & menangis sampai bengkak mata. Coklat ni antara buah tangan dari kaklimah.. ada lagi.. (bukan le mengharap sangat nak dapat buahtangan.. tapi bila ade kawan2 jengah ke rumah..  riang benor rasa di hati.)
IMG_9335

Memula tengok ni, ibu ingatkan table-runner… cantik bebenor, siap bersulam dua-dua belah tepi nya. Tengok dalam note kaklimah, katanya itu face-towel… buat table runner pun lawo kome… hehehhe.. Winking smile yang dalam pack kecik comel tu cupcake.. ade 3.. habis dah anak2 makan.
Terima kasih kaklimah.. kak memang rock la.. selamba.. santai.. simple. camana yang ibu nampak dari gaya penulisan, begitu juga lah bila dah berjumpa face-to-face. Tak rasa macam orang asing, terasa macam dah kenal lama.
Ini adalah rakan/kenalan blog ke2 yang ibu jumpa.. rakan blog yang PERTAMA sekali ibu jumpa adalah PIJA. Idola yang memberi inspirasi untuk ibu berblog.
Yob sharil @ D_08.. usoh jeles yer… nanti ade juga kesempatan untuk jumpa kaklimah in-person.. masa tu mungkin kita leh buat mini gathering untuk blogger Perak.. buleh ngajok sekali Yob Samad & Fuziani, tak ketinggalan cikgu isza, Ummi hanie.. kita buat ala2 pot-luck gitu.. nak buat di mana? di rumah kami pun buleh, tapi kena redho la, semua kena dok bersila.. rumah kami takde sofa bagai… Winking smile
salam kasih sayang buat semua,

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: