>Si berTUAh untuk Mari Teka part 2

Disember 3, 2010 at 8:08 am | Dikirim dalam giveaway n contest kakyong[dot]com | Tinggalkan komen

>Salam ceria dan salam bahagia,

Maaf yer sebab ibu lewat UP kan n3 ni… lambat sebab tak sempat nak buat cabutan dan tak cukup tangan serta masa. Harap dapat difahami.

Gembira sangat sebab berkobar2 yang 6 orang ni memberi jawapan.. mujur le ade en google, leh la cari jawapan…

IMG_9250

saper le punya beskal ni.. siap sangkut ayor tebu lagi…..

Jawapannya memang betul Jambatan Sultan Abdul Jalil Shah. Menghubungkan Kuala Kangsar dengan Sayong (oohh , mak pija orang Sayong jer.. eh rasa macam ade diberitahu, camno leh lupa)
Apa istimewanya laksa kuala…
1. sebab laksanya dibuat dari tepung gandum, dan
2. lebih kaw sebab dipakejkan dengan cendol..
mana nak dapat.?! hanya di Medan Laksa dan Cendol Kuala Kangsar. Open-mouthed smile
medan-laksa cendol
gambar dipinjam dari blog mizzura
Bukan kat medan ni jer.. ade juga yang jual kat tepi dataran, yang guna lori penjaja tu ler… ramey juga orang makan kat bawah pokok tu… rasanya lebih best makan bawah pokok kot…  Winking smile
laksa cendol
Jom jamu mata lagi… sedapnya .. ibu sendiri terliur.. hari tu tak sempat nak makan.. baru jer lepak tak sampai 5 minit, hujan dah turun.. terus en ayah soh masuk kereta dan tinggallah impian nak makan laksa kuala & cendol. Confused smile gambor ni pun pinjam dari blog Mizzura.
Bercerita panjang dah.. pemenangnya tak umum2 lagi… so kita tengok dulu calon-calonnya…
IMG_9285
Ada 6 orang ya… Tifazatie, Izzara, Adyani, Has zuraidah, Izan Ishak dan Lin Azlina.
dan yang si berTUAh itu adalah…..


IMG_9287

Tahniah.. ADYANI  … clap clap clap…
hadiahnya?
boleh pilih nak blog review atau customize blogheader.
sekian.. Insya Allah, bila ade mood nanti, kita sambung lagi musim mari meneka..
p/s :
malam tadi tidur awal.. jadi masih banyak blog kawan2 yang tak sempat diziarahi.. x leh menahan dah.. ibu ni jenis tak reti nak tidur siang.. walaupun sampey rumah jam 3 pagi semalam.. lepas salin baju & terus tidur.. terjaga selepas azan subuh.. pahtu terus mata celik, walhal tidur 3 jam jer.. siang tu cergas cam biasa… lepas Isyak udoh rasa nak baring jer dah..

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: