>Karipap gergasi

November 29, 2010 at 8:11 am | Dikirim dalam anak-anak, food and beverage | Tinggalkan komen

>Salam ceria minggu baru…

Kalian breakfast apa pagi ni???

IMG_5575

Plannya pagi ni ibu nak buat karipap besor untuk anak2.. Fikri panggil karipap gergasi.. Open-mouthed smile  Fikri dia ni memang camni., apa sahaja yang dia lihat besor dari kebiasaan yang dia pernah tengok.. disebutnya “gergasi”..

contoh kalo nampak longkang yang lebih besor dari yang biasa nampak kat rumah, dia akan sebut “longkang gergasi”.. walhal tu anak sungai.. bila nampak tasek yang air melimpah ruah, disebutnya “sungai gergasi”… Hot smile

IMG_5577
ni le rupa karipap gergasi… 1 pinggan leh isi 2 biji jer.. kalo karipap saiz yang biasa, leh isi dalam 10-15 biji karipap.

IMG_5578

ni close up view nyer.. intinya telur dan bawang.. untuk anak2 telur kosong jer.. kalo untuk ibu & ayah, sure la ade bawang & hirisan cili api… Smile with tongue out
IMG_5576

Cara makannya… cicah dengan sos lah yer… kalo ade mayonis, lagi mabeles…

p/s :
gambor2 ni dah lama diambil.. jemput makan karipap gergasi…

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: