>Petang sebelum Aidil Adha ~ menerima anak sedara baru

November 18, 2010 at 2:12 pm | Dikirim dalam anak sedara, nota ibu | Tinggalkan komen

>Salam ceria,

Ada yang dah mula bekerja ya hari ni. Ibu macam biasa di rumah. Hari ni en ayah tak meniaga, tapi pagi2 lagi dah keluor. Tak dikabonye pergi ke mana?
Sehari sebelum Aidil Adha, 16 Nov 2010, kami terima anak saudara baru. Mama Adib bersalin, c-sec di Pusat Perubatan Islam ArRidzuan. Akhirnya Adib dah jadi abang long. Kata opah santan, budak nya ceghodik, udoh bukok mata. Berat 3.5 kg. Buleh tahan besornya, sebab Mama Adib ni saiz macam ibu jer. Actually memang dah overdue, nak tunggu bukaan tak buka2.. sudahnya request untuk operation. Tak kesah le operation @ normal, asalkan ibu dan bayi sihat.

IMG_8258
Akhirnya Adib dah ade kawan.. nanti adik buleh jaga abang..
Suka lah papa Adib dah ade 2 hero. Papa Adib anak tunggal. Kalo ikut kan belah opah santan ni, anak2 nyer ramai perempuan, hatta anak2 sedara pun perempuan. Alhamdulillah, cucu2 dah ramai juga lelaki.
Sehingga ke hari ni, kami belum berkesempatan lagi berjumpa dengan orang baru. Apa tah angin en ayah, katanya tunggu le Mama Adib balik dari spital nanti. Bukan apa, en ayah ni malas nak bawa anak2 ke PRI ArRidzuan. Anak2 kami memang dah biasa dengan PRI, kang deme buat macam rumah sendiri pulok.
Petang tu kami memang ade balik ke Ulu Kinta. Sian opah santan, terkejor spital, terkejor nak masak juadah raya. Ibu hanya tolong sikit2 jer buat ketupat palas. Itu lah 1st time buat.. terkial2 kome… asyik tak betul ajer menyulam ketupat nyer.. dok jadi ‘betina’ jer… huwaaa… Itu lah pandai makan jer.. buat nyer tak reti. Dan sempat lah tolong siapkan rencah2 untuk rendang. Malam tu kami balik ke rumah, idok tidur sana. Memang takde bawa kain baju pun dan anak2 lepas maghrib tu pun dah tak sempat2 nak ajak balik.
Ibu masak apa untuk Aidil Adha? .. Nerd smile tunggu next n3 lah yer…
Panduan Jana Wang Di Rumah Untuk Wanita!

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: