>Sikap fleksibel mampu mengubah cabaran menjadi peluang yang hebat

Oktober 22, 2010 at 1:40 pm | Dikirim dalam motivasi, nota ibu | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

Ibu sebenornya sedang belek2 buku kat rak buku.. lama juga tak membelek buku2 yang ada.. 2,3 hari lepas, ibu ade le amik buku ni “Positve Living by Vera Peiffer

positive living-vera

Just nak share statement yang ni

“My flexibility allows me to turn challenging situations into amazing opportunities”

Kalian camana? Adakah sikap anda cukup fleksibel dalam menangani isu2 di rumah, di pejabat dan di mana jua…

Masa ibu bekerja tu, boleh kata semua bos akan cakap yang mereka senang bekerja dengan ibu, sebab ibu ni fleksibel.. dan sikap fleksibel ibu ni lah yang banyak membantu mencepatkan kerja dan penyelesaian masalah. 
Kadang2 ibu terpikir juga.. betul ke fleksibel atau kerana aku ni tak banyak songeh… ?!! dan kerana sikap tak banyak songeh ibu ni lah ibu rasa ibu masih cool lagi menghadapi apa jua umpat keji orang dan mensabarkan diri dengan setiap kekurangan yang ada.
Kalian camana.. senang ke nak switch diri menjadi fleksibel??!! 
ini maksud ‘flexible’ diambil dari link kamus.net

jika ikut definisi bahasa melayu >>> mudah disesuaikan, mudah bertolak-ansur @ bertimbangrasa

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: