>Cucur bawang bersosej

Oktober 19, 2010 at 8:04 am | Dikirim dalam anak-anak, food and beverage | Tinggalkan komen

>Salam ceri dan salam bahagia

sila klik pada tajuk entry untuk meninggalkan komen..

 Kalian breakfast apa pagi ni… ??!! Anak2 ber3 ni kalo makan nasi lemak opahnya.. deme makan telur, ikan bilis dan kacang jer. Habis jer telur maka secara otomatiknya depa cakap “dah kenyang!!”
Kalo ibu buat cucur bawang bercampur ikan bilis, depa buat boolayan jer. La ni dah pandai demand nak makan cucur dengan sosej. Jadi ibu pun gigih ler buat cucur sosej (kebetulan ade stok sosej, kalo takde.. memang tak kuasa la ibu melayan..). Dah buat cucur sosej, depa dok koje ngutip sosej jer… 

ni dia bukti budak comel ni yang sedang ‘kutip’ sosej…

btw, sekarang ni anak2 memang tengah demand cucur sosej jer.. kalo sosej roll, ke sosej masak dengan telur ker.. depa sudah boo-layan.. 

en ayah : “pernah ke orang buat cucur sosej..??!!”

ibu :  “alah, sekarang ni macam2 cucur orang dah buat… cucur terung pun ade.. ayah jer yang tak reti makan..”

en ayah memang cerewet sikit pasal makanan.. masa memula kahwin dulu, kalo nasi goreng bercampur sayur.. sampai sudah lah tak disentuh.. la ni bila anak dah 3, tau plak dia makan… 
p/s :
betui tak, suami ni masa awal2 kahwin, kalo boleh semua yang kita masak mesti nak serupa macam mak dia masak… !!! 
Mujur le rumah ibu mertuaku dekat jer.. jadi kalo en ayah banyak2 sangat komplen, ibu senang jer.. ‘jom kita pergi rumah mak…” lagipun masa ibu masih kerja dulu, hari2 balik dah lewat, bila nak masak.. so dalam 1 minggu pasti la 2,3 kali akan singgah ke ULu Kinta untuk dinner free kat sana…🙂
Ibu sampai hari ni tak reti nak masak macam opahsantan masak.. ibu masak ikut stail ibu jer… Alhamdulillah, sehingga hari ini masih lagi ‘pelahap’ dengan masakan ibu.. bersyukur Alhamdulillah sebab ibu dok rumah kan.. kalo tak hari2 beli lauk kedai jer ler… 

* yang belum ade watermark @ signature untuk blog.. meh la join Mini GA kakyong[dot]com*

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: