>Lauk hidangan kenduri plak nak enterprem

Oktober 3, 2010 at 5:41 pm | Dikirim dalam xtvt keluarga | Tinggalkan komen

>Salam bahagia

sila klik pada tajuk entry untuk meninggalkan komen..  

Pelamin dah tunjuk di n3 – Aksi Aliya di Pelamin
Meriahnya majlis dah tunjuk sikit di n3 – geng deejay memeriahkan majlis

 So part 3… kira part 3 lah kan.. kita tayang hidangan kenduri plak….

ni hidangan untuk tetamu..

nasi ada 2 : nasi putih dan nasi minyak – sekarang ni kat mana2 majlis pun dah biasa di sediakan 2 jenis nasi.
lauk : ulaman, sambal belacan, pecal (ni yg paling cepat laris), gulai kari daging, masak lemak terung, acar buah, ayam panggang 

pemanis mulut : buah tembikai, pengat pisang & air oren

ini hidangan pengantin meja pertama
ni hidangan pengantin meja kedua

ayam golek & udang memanjat

yang ni tak pasti meja 1 @ 2… main snap jer..

nampak tak.. masa ni baru jam 12 tengahari… gigih depa panggang ayam… 

Majlis ni bukan masak gotong royong, tapi catering.. dan tokey catering tu pun orang kampung ni jugak…

kita tayang lah sket gambor-gambor pengantin…

anak bibik – pengantin lelaki baju putih hijo & pengantin perempuan berbaju biru
Meriah majlis ni, walau paman dah takde (meninggal 2 tahun lalu), tapi majlis ni memang sangat meriah.. Ibu pun tak pasti menantu bibik ni masa satu yang orang Muar & mana satu yang orang Pekan Razaki. 
Majlis kali ni ibu agak ‘free-hand’ sebab kami datang awal.. dan ibu dah makan kenyang2 kat dapur… 

Last, ibu persembahkan gadis dan buah pear… kali ni takde telur untuk tetamu tapi diberi buah pear sorang sebiji… dua-dua anak dara ni sepupu en ayah…

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: