>Cash-out nuff ke 2

Oktober 2, 2010 at 9:06 pm | Dikirim dalam nuffnang | Tinggalkan komen

>Salam malam minggu

sila klik pada tajuk entry untuk meninggalkan komen..

Pada hujung Sept 2010, ibu akhirnya ambil keputusan untuk cash-out earning nuff untuk kali ke2… tak sampai RM100 pun. 

Petang tadi, bila ibu check..dah bertambah amount.. ade BE (buffered earning) yang dah jadi ME (metered earning). Hopefully pasni Nuffnang beri BE lagi kat blog ibu.. hehehe….
hari tu ade yang bertanya kenapa profile depa tak kuor di Comnunity nuff. Cadangan ibu pada kawan-kawan yang rasa2 profile depa tak kuor tu.. cuba semak status privacy profile.
1st of all, log-in to NUffnang a/c

Pastu, klik kat icon hujung atas tu “change profile”

kemudian, klik button ‘edit’.. refer anak panah merah. Sebelum tu tengok dulu kat bahagian “Privacy”, adakah anda ‘Allow user to see that you have visited their blog’. Kalo dalam kurungan tu ‘yes’, then okay.. tapi kalo ‘no’.. then sila la klik button ‘edit’.

pastu, check @ tick kat bahagian ‘Privacy’… klik la 2-2. dah siap tick, klik button ‘update’. Siap.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: