>lappy diserang virus

Ogos 25, 2010 at 11:35 pm | Dikirim dalam nota ibu, virus | Tinggalkan komen

>Salam bahagia,

sila klik pada tajuk entry untuk meninggalkan komen..

Hati ibu sangat tidak bahagia saat ini.. pernah tak kalian diserang oleh virus yang macam ni..

foto 1

 ibu bukan setakat dapat warning macam ni.. warning yang kata virus trojan attack pun ada.. kejadian ini berlaku sejak jam 11 pagi 25 Ogos 2010. Bila ibu klik button “Remove All” akan keluor foto yang di bawah ni.

foto 2
setiap kali klik dapat warning virus dan klik ‘remove all’, skrin ni akan muncul… macam hacker jer… hacker antor vorus pastu surh kita beli anti virus dari depa….  

foto 3
 message macam ni pun dapat berkali2.. masa tak online tadi pun dapat juga…
uwaaaa…. tensi tensi… mana-mana kawan ibu yang ade terima email dari ibu dan emaill tu tak bertajuk.. sila abaikan okeh…. serius., tolong delete… riso kot2 kome plak yang jadi nanti..

foto 4
ni virus tu cuba nak curi IP ibu plak… hoooohooo.. tolong, camana nak buat ni..
plan memang nak p kedai servis.., tapi en ayah asyik balik lewat ke..  4 petang lebih baru balik..
pastu kalo nak ajak kuor,… lagi le payah… 
nak online lama2 pun ngeri… takut infected pada orang lain jer..
ibu dah scan lappy guna McAfee.. tapi xde detect apa2 pun… 

foto 5

ini adalah My Security Sheild.. ibu rasa benda ni lah hacker tu bermula.. ibu cuba nak delete.. tapi apa pun tak jadi…. tak tau nak buat camana.. sah2 kena p hantar servis ke kedai ni.. each time bila clik ‘remove all’ akan kuor skrin cam foto 2 tu…

nota :
buat semua peserta GA hari raya kakyong[dot]com sabar ya.. 
doa2 lah lappy ni tak apa2.. 
Insya Allah, cabutan akan dibuat sebaik ibu dah update semua senarai peserta..
dan sebaik dah dapat bateri baru.. la ni kamera tak de bateri..

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: