>Contest Giveaway "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah

Julai 29, 2010 at 6:24 am | Dikirim dalam anak-anak, giveaway n contest join | Tinggalkan komen

>.
Salam bahagia & salam ceria,

Dah jengah contest TAGline kakyong[dot]com .. meh la join.

Sebulan dua ni (merujuk GA yang ibu masuk pada bulan JUn & Julai)  ibu belum bertemu TUAh untuk memenangi mana-mana giveaway @ contest..
Apa2 pun ibu memang suka join contest & GA.. hanya sekadar suka-suka.. ohh, nanti orang tertanya-tanya pulak, kenapa kat sini pun ibu buat n3 contest & kat sana pun ibu buat n3 contest.. Di blog utama ni semua contest @ GA yang perlu menepek foto ibu @ anak2, begitu juga yang perlu penceritaan… ibu buat n3 di sini.. selebihnya di blog Tanda Kasih.
Kali ini ibu pertaruhkan foto ini.

dalam foto ni Aliya (adik) & Anis (kakak)

Dalam foto tu Anis tengah tolong Aliya nak combine kan mainan block.

Aliya dan Anis beza umur nya tak sampai 1 tahun.. kurang 3 minggu 1 tahun.. Aliya sudah pun 2 tahun pada 18 Julai baru ni & Anis bakal menginjak ke usia 3 tahun pada 8 Ogos 2010.

Semenjak kebelakangan ini, sifat ke’kakak’an Anis semakin menyerlah.. dah pandai ‘defend’ Aliya.. kalo main di luar pagar & ada anak jiran yang nak pukul Aliya.. Anis siap cakap ‘jangan kacau’ , ‘jangan buat adik saya’ … ohhh bahasa memang sangat standard .. kadang-kadang tu Anis siap kepung Aliya, semata2 tak mau kasi orang pukul adik dia… 

Abang fikri pula jenis suka pukul Aliya.. nanti Anis akan datang dan usap2 kepala Aliya.. hehehe.. macam mana cara ibu pujuk dia masa dia melalak, macam tu la dia pujuk Aliya… ‘sayang baby.. nanti kakak babab abang’ dengan gaya sambil cium kepala adik dia… sweet jer.. tapi selalu tak dapat peluang nak snap foto… 
Doa ibu semoga Anis akan sayang Aliya sampai bila-bila.. ibu gembira sebab Anis dah pandai jaga adik, dah pandai jadi kakak, walaupun usia belum mencecah 3 tahun.

entry ini adalah untuk Contest Giveaway yang dianjurkan oleh Mama Ilah Fazilah, yang nak join.. mari mari mari… klik banner di bawah ni..

note untuk Mama Ilah

  1. sudah follow ur blog, id = kakyong
  2. blog list sila jengah ke Kakyong’s bloggerlist di bahagian 2010 friends
  3. banner contest, sila refer pada autoslide menu di sidebar [+/- Banner Contest & Giveaway join]   … tersembunyi widget2 daku ni..

p/s :
Ibu actually sedang google cari rate terbaru pos malaysia untuk surat2 dan kiriman biasa… sekali tersinggah ke blog Mama Ilah Fazilah.. ternampak pulak ade contest.. & masa tu ibu tengah ade mood nak buat n3.. maka terus lah..

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Tinggalkan Komen »

Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: