>Aliya sudah 2 tahun

Julai 20, 2010 at 2:01 am | Dikirim dalam Aliya, anak-anak, greeting | Tinggalkan komen

>.
Salam bahagia buat semua,

Dah jengah contest TAGline kakyong[dot]com dan Special Giveaway kakyong[dot]com… meh la join.

18 Julai 2010 – Aliya genap 2 tahun.

Terima kasih auntie Aten sebab ingat  nak wish besday pada Aliya..

As usual, kami memang tak penah celebrate dengan acara makan kek @ potong kek untuk harijadi anak-anak. Pagi tu Aliya bangun awal, lepas mandi & lepas dah pakai lawo-lawo (maaf takde foto terbaru.. sbb bateri kamera kong & suami ku asyik lupa saja nak belikan… uwaaa.. tensi la blogging takde foto ) ibu pakaikan ALiya dengan baju yang auntie N hadiahkan.

ni foto recyle.. snap masa Sept 2009
Pastu ibu cakap dengan Aliya.. ” Aliya dah big gal, sudah 2 tahun..tak boleh selalu nangis-nangis.. kena rajin belajar. kena dengar cakap ibu.. jangan selalu kacau ibu work.. ” Aliya senyum-senyum, seronok jer.. tak tahu lah Aliya faham ke tak yang umur dah bertambah 1 tahun lagi. 
Harapan ibu, semoga Aliya membesar dengan riang seperti anak-anak lain. Azam ibu pula nak lebih merangsang Aliya supaya lebih  minat belajar dan lebih cepat pick-up apa yang dibelajar. Ibu teringin sangat nak tengok Aliya boleh membaca perkataan sebelum genap umur 3 tahun. 
Dengan kakak anis, ibu fail la.. kak anis tak fokus bila ibu ajar.. dapat 2,3 minit jer.. kakak anis lebih suka nak explore sendiri. Kakak Anis lebih suka tengok gambar & minta ibu cerita dari gambar. So, tak berjaya untuk Anis, ibu akan cuba untuk Aliya pula. Ibu rasa silap ibu juga.. tak per lah, ibu cuba belajar dari kesilapan & cuba perbaiki teknik untuk rangsang anak seusia Aliya & Anis..
Pagi tu, ahad, en ayah bawa anak-anak ke Ulu Kinta. Balik dari Ulu Kinta ayah singgah Tesco. Ibu dok rumah jer.. actually ibu tak berapa sihat.. demam.. kalo ikutkan hati nak baring-baring & memalaskan diri. Tapi dah sorang2 jer kan (walau hanya 4 jam), ibu kemas2, mop lantai, cuci bilik air, sidai baju.. kasi berpeluh sikit badan.. pastu spend masa online jap.. pastu buat akaun, dapat lah semak & masuk sedikit lagi data.. dapat spend 1 1/2 jam jer.. Pukul 2 petang dah sampai semua kat rumah. Hmmm, terus ibu tak leh nak berehat. 
Dah lah tu, banyak barang yang ibu senaraikan ayah tak beli.. tensi sungguh la.. 
hari Isnin anak2 makan lauk sardin tin ajer… pagi tu ibu rebus balance pasta makaroni yang ada.. pastu sira dengan kuah sardin.. mujur la opah antor nasi lemak & kuih.. so makaroni tu makan sampai petang. Lewat petang, anak2 makan nasi dengan baki kuah sardin (sorry foto xde..)… 
malam nya en ayah keluar untuk ambil kelapa.. ibu pesan minta belikan roti.. boleh la esok buat sandwich  untuk anak-anak.. tapi bila ayah balik, berlenggang jer… adeiiiii… penin dah nak masak apa.. tensi la.. eeiiiii…
Ibu serabut betui la 1-2 hari ni… selsema tak habis lagi, batuk plak menjadi-jadi… cukup la kot sampai sini.. tak leh nak tulis apa dah… tensi.. need room untuk bertenang.
p.s 
Special GA akan tamat soon.. yang masih berkira-kira nak join.. masih sempat lagi… 

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: