>Kesah kek dan pulut

Julai 11, 2010 at 9:14 am | Dikirim dalam anak-anak, food and beverage | Tinggalkan komen

>.
Salam hari minggu,

Dah jengah contest TAGline kakyong[dot]com dan Special Giveaway kakyong[dot]com… meh la join.

enrty ni di taip pada jam 4 petang hari ahad.. schedule entry dah elek.. beberapa hari lepas, kemalasan melanda, jadi tiada ‘stok entry’… heheh, entry pun kena buat stok juge..

Ibu nak minta maaf sebab hari sabtu (semalam) tak dapat nak BW ke blog kawan2.. ingatkan malam tu leh la BW, tapi dilanda demam malam pulak.. gara2 makan pulut sampai tak hengat..

pagi semalam, ibu kerajinan sket.. konon2 nak coba la buat kek kukus.. tak penah buat pun sebelum ni… resepi ibu dapat dari sini
 belen-belen dari adunan kek pun sodap..
ni la ruper kek kukus ibu… tak naik.. jadi cam kuih bingka… hahahaa… 1 lagi ibu lupa nak tutup penutup pengukus dgn tuala, so bahagian atas tu jadi tak cantik sebab air dari penutup jatuh ke adunan..
 
pandangan dekat.. ibu sangat frust tau… uhuk uhuk..  actually tiap kali buat kek mesti jadi camni.. rasanya dah ikut semua step.. tapi terKAciWa juga akhirnya..
kak chor Anis ni sangat teruja tau dengan kek / bingka yang ibu buat.. dia yang makan paling banyak… rasa memang maveles.. tp ruper jer lah tak macam kek… uwaaa… saya nak oven, nak oven.. 
btw, sila maklum.. 1/2 kek anak2 makan sampai licin, 1/2 lagi ibu dah agih2 kan pada jiran… (jiran2 ibu sangat rajin menghantar ‘rejeki’ ke rumah kami.. koleksi pinggan/piring/mangkuk jiran pun dah berlambak di rumah… tiap kali jiran antor buahtangan, ibu kena snap foto.. kalo tak ibu mesti lupa, pinggan tu sapa yang punya…  aci kan
tak cakap pun itu kek… tapi anak jiran ku cakap ‘wahhh lazatnya!!’  ibu nak seronok ke apa ke… ntahlah… mujur dia tak tahu itu kek… kalo tak mesti dia komplen, “kek makcik tak macam kek pun…”

kesah ini pulak … ibu pesan pada en ayah : belikan pulut.. ibu teringin nak makan pulut tanak dengan ikan kering,  tak pun lawan dengan ikan panggang & kelapa parut.. tengok2 petang itu en ayah balik dengan sebatang lemang… anak-anak apa lagi ke main excited..
alkesah dah lama tak makan lemang.. time raya jer kan makan lemang… lemang tu en ayah beli dari kawan dia yang niaga lemang.. RM10 1 bantang.. tapi sangat puashati… isi nya cantik, rasa pun sedap…  malam tu lomah-lomah badan den penangan si lemang.. pukul 9 malam dah masuk tidur..
Ahad pagi tadi, kami brunch di Sg tapah – warung kedai makan kawan en ayah.. pastu kami jalan2 ke Tesco station 18, sambil jumpa customer baru yang order CD. Sempat juga sambar 2 frame di kedai 5 ringgit dan 2 fabrik di Nagoya.. di tesco station 18 ni best sebab ada banyak outlet dan ade juga bazar rakyat.. Nagoya pun ada… 

sekian.. i nak sambung BW pulak…

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: