>Blog masakan ke ni

Julai 11, 2010 at 12:51 am | Dikirim dalam blogging tips | Tinggalkan komen

>.

Dah jengah contest TAGline kakyong[dot]com dan Special Giveaway kakyong[dot]com… meh la join.

Ini adalah keyword untuk sepanjang minggu dari 4 hingga 10 Julai 2010.

Nampak tak yang ditandakan kuning tu…. huhuuu… blog ni blog masakan ker… terima kasih lah pada yang sudi singgah sini, kat sini takde resepi yang hebat-hebat… yang ada cuma masakan simple ibu yang malas jer… hihiii..

btw, ade juga yang search pasal magic english.. okay. nanti ibu UP lagi cerita tentang magic English dan progress anak-anak setelah 6 bulan di’adap’kan DVD  magic english.

progress tak lah memberangsangkan sangat.. cuma kadang2 tu ibu jadi teruja gak bila anak2 sebut few word in english.. contoh macam kes :

1. Aliya nampak itik kat dalam tv1 – rancangan apa tah, tapi yang related dengan pertanian ni lah – ibu sebut ‘itik’.. tapi ALiya insist ‘dak dak dak..’ (read : duck)  ‘ibu, dak .. dak’...

2. baru beberapa hari lepas, en ayah belikan set KFC makan di rumah.. fikri la budak baru baik demam, mengidap nak ayam, stok kat rumah tak ade, ayahnya singgah kedai, 1 ketul RM3.50… terus tak jadi beli.. tau2 en ayah balik dengan set dinner plate.. 

so, yang buat ibu jadi teruja tu.. si Anis ‘ibu, kakak nak poteto’ (read : potato – mash potato)  .. en ayah terus pandang ibu, ibu senyum jer lah.. ibu rasa macam tak pernah stress kat Anis word potato…

sekian, nanti ibu sambung cerita lagi..

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: