>Kotak sembang ku sudah disembunyikan… ;)

Jun 22, 2010 at 6:39 am | Dikirim dalam blogging tips, tutorial | Tinggalkan komen

>.
Salam bahagia & salam ceria buat semua,

Dah jengah contest TAGline kakyong[dot]com.. meh la join.

ade nampak kotak sembang daku…???  haaaa saya sudah simpan dia diam-diam kat tepi blog…

jadi, nak share cara2 nyer dengan kalian.. pada yang dah tahu.. takper.. dok diam2, leh layan entri2 yang sebelum ni..

ada 2 kaedah

kaedah yang pertama :

kotak sembang akan terapung-apung.. seolah berada di awang-awangan gitu… actually kakyong request RedBoy Blogger ( ehh related dengan mak merah ker ni..) buatkan tutorial ni.. sebab camno tah blogwalking ikut link blog orang, tersinggah ke blog Hanz ni.. masa tu nampak shoutbox nya terapung2 gitu..

jika suka nak cuba.. sila klik sini ya..

kaedah yang kedua :

bila shout-box terapung camtu kan (kaedah pertama).. cam tak best la pulak.. sebab mengganggu pandangan untuk melihat widget2 lain yang di sidebar… 
jadi daku pun godek2 lagi.. just search keyword ‘hide shoutbox’.. akhirnya membawa daku ke blog maribinablog
sangat mudah juga.. dan hasilnya  seperti dalam foto ke2 itu… so, jika mau cara macam ni.. sila jengah sini pulak..

harap membantu & bermanafaat… & selamat mencoba…

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: