>Blog kecik pun boleh juga dapat buffered earning

Jun 15, 2010 at 6:36 am | Dikirim dalam blogging tips, nuffnang | Tinggalkan komen

>.
Salam buat semua,

Ibu baru-baru ni membuat percubaan ke atas blog ibu yang satu lagi – TANDA KASIH. Sejak awal ia dibina, tujuan hanya untuk menampal award sahaja.. & ibu pun tak pernah amik tahu trafik, ranking, unique visitor ke apa pun.. Jumlah follow pun hanya 50 jer.. blog ni selama ni pun memang terbiar… hahaa…

So, pada 18 May 2010.. ibu masukkan kod iklan nuffnang ke TANDA KASIH.

Setelah hampir 1 bulan.. ibu dapati..

Unique visitor untuk tempoh hampir 1 bulan, hanya 182 sahaja… blog giveaway , contest & tempat ibu menampal award & menjawab tag jer.. so mana lah ade orang nak datang hari-hari kan. 
btw, ibu sangat sukahati.. sebab, blog kecik ni pun buleh juga dapat buffered earning… see.. ya lah walau tak berapa sen jer pun… tapi ade jugak kan daripada tidak ada… yang tak acinya – camno Tanda Kasih leh dapat lebih banyak buffered earning daripada kakyong[dot]com.. misteri kan…. 

blog kecik ni pun ade ranking rupanya…
Sebelum ni tak pernah bother pun nak check rank Tanda Kasih ni… yer lah sebab memang tak pernah buat apa2 untuk promo blog ini pun, even kotak sembang pun tak letak. All this while hanya nak jadikan blog ni transit untuk simpan award-award dari kawan2 blog semata-mata. 

Takde tips nak share actually, tapi rasanya

1. point utama untuk nuffnang ni, mungkin harus letak ke-tiga-tiga kod ads ditempat yang betul. So, those yang belum letak ads nuffnang, sila masukkan ke-tiga-tiga kod, bukan hanya letak 1 @ 2.. letak semuanya.. Insya Allah, it’s will work well..

2. kalo u all rajin blogwalking pasti lebih mahsyuk.. ya lah, blogger otai kata lebih banyak trafik lebih cepat boleh UPkan buffered earning…

3. update n3 blog setiap hari & juga pelbagaikan topik… daku pun kena banyak study lagi menda ni.. kalo buleh tak mau melencong dari tujuan asal berblog… 

btw, kalo boleh jangan le blogwalking semata untuk tarik trafik sahaja.. kalo buleh biarlah terus dieratkan tautan ukhuwwah.. layan le 1,2 n3 blog yang diziarahi.. tinggalkan komen & beri pandangan.. ibu rasa cara ni lebih seronok & baru best berblog.. 
btw, kalo nak tengok contoh blogger yang pernah dapat metered earning ratusan ringgit.. sila klik sini.. kalian takkan kecewa dengan tips nuffnang yang beliau kongsikan..

p.s
daku ni masih lagi blogger picisan yang masih perlu banyak belajar…

Kakyong’s shoppe – menjual kain lampin moden @ cloth diapers pada harga berpatutan – jenama Coolababy, QQbaby Minky & Babyland printed.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: