>Bertukar ke kakyong.com

Mei 21, 2010 at 12:01 pm | Dikirim dalam blogging tips, domain | Tinggalkan komen

>.
Salam ceria semua,

Akhirnya.. blog ini telah bertukar ke dot com.. lama dah memikirkan nya.. dan setelah dibuat timbangtara.. ibu akhirnya telah menjengah ke NetKl.com

Kalau berhajat nak bertukar ke domain sendiri.. tak kesahlah nak dot com, dot net, dot name (nama sendiri lah kot)… boleh jer semak dulu ‘availability’.

Jika rasa mahu, boleh saja proceed… tapi sebelum proceed tu.. ni ade 2 option :

1. beli domain sahaja.. pelaburan RM29.95 untuk tempoh 1 tahun. atau

2. beli hosting, dapat domain free dan ade email a/c… pakej ni RM60 untuk tempoh 1 tahun.

Buat masa ni ibu rasa belum lagi nak ade email atas nama sendiri & masih lagi hosting under blogspot.com.. huhuuu.. kalo ade email dot nama sendiri best gak kan.. so, ibu beli domain jer..  btw, ibu dah pun bertanya dengan staff NetKL.. boleh live chat ya di website NetKL.. so sebelum buat keputusan apa, tanya la apa2 soklan yang nak tanya.. so far sangat membantu.

p.s
dah tukor nama ni, kenalah tukor header kan...

Note
untuk yang mahu beli domain dr NetKl & nak guna untuk blogger. Sila maklumkan/mesej staff NetKL, depa akan bantu you all untuk point kan domain ke blogger.. Kakyong tunggu 48 jam.. kalo tahu kena inform staff NetKL, by right dalam tempoh 12 jam kakyong.com dah boleh online. huhuhhh, tak per belajar dari kesilapan, lagi pun memang tak tahu.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: