>Anak-anak meronda di Ipoh Parade

Mei 13, 2010 at 12:37 am | Dikirim dalam anak-anak, xtvt keluarga | Tinggalkan komen

>.
Salam ceria semua & salam hari khamis,

foto credit to Pn Google

Kejadian ronda2 bersama anak2 ini berlaku pada 27 April 2008 (huhhh,, dah lama publish baru pasan silap tahun)  2010. On the day lappy ACER ibu rosak, then en ayah pun call lah sana sini (kawan2 dia lah), tanya itu ini.. tapi tak satu pun yang memberi jawapan yang membantu. Ada kawan en ayah kata leh cari kat Ipoh Parade.. pastu ade lak sorang lagi beritahu hari jumaat tu ade PC FAir/PIKOM di Stadium Indera Mulia.

Bila dah tau ade PC Fair, en ayah terus jadi malas nak kuor. Tapi lepas dipujuk2 & diberi alasan yang logik & kesian kan anak-anak yang asyik terperuk di rumah jer, maka berjaya ler juga ajak en ayah jalan2 cuci mata.

Anis teramat-amatlah excited.. lari sana-sini, lompat-lompat.. kawasan luas, pulak hari tu hari kerja, orang tak ramai.. buat macam taman permainan depan rumah..

aiseh, kabur lah pulak foto ni… depa ni kalo tak dicegah, habis semua kedai/store kat situ depa nak terjah…

Aliya terpegun dengan patung berbaju pengantin kaler hijau…

susah nak snap foto depa bertiga ni.. jenuh nak suruh duduk diam jap…

Anis siap panjat2 tangga lagi.. tangga tu menuju ke food court Ipoh Parade… tu yang laju jer dia nak naik.. bau makanan datang dari atas.. dulu masa ibu koje di Ernst & Young, kerap juga makan2 kat situ.. masa tu ade noodle yang sedap kat situ.. la ni dah tak macam dulu.. banyak chinese food dari malay… tak kuasa nak layan..

en ayah sempat mencuba kerusi urut … 3 minit untuk RM1…

ni rate untuk mengurut badan.. siapkan duit kertas jer… pastu duduk jer rehat atas kerusi urut..

si Aliya ni punyalah nama dia tenung patung bear-bear tu… sorry ye nak,, tengok jer lah yer.. len kali ibu beli…

fikri & anis yang tak reti2 diam.. berlari, melompat.. suka hati lah.. asal tak hilang dari pandangan mata ibu dah…

Misi untuk mencari @ survey lappy tak kesampaian pun. Ade singgah 1 kedai ni, dia jual lappy ACER jer… huhuuu…. tobat tak mau.. Pastu jengah2 lagi, tak ade plak jumpa kedai komputer.. gamaknya seme dah pindah ker… hahahaaa… yang sebenarnya dah bertahun tak menjejakkan kaki ke Ipoh Parade.. kali terakhir rasanya masa fikri belum pandai berjalan lagi. Lagipun Ipoh Parade/Parkson memang bukan tempat kami untuk bershopping..

p.s :

1. Ibu plan nak buat segmen (ceh copycat en Ben la pulak) “kenali kawan ibu”..

 ~ not really review.. actually hanya nak memperkenalkan kawan2 ibu.. so kalo ade yang tak kenal leh la terjah blog kawan ibu.. kawan ibu = follower + saper jua yang ade dlm kakyong’s bloggerlist. Ibu akan mula minggu depan, saper yang kena dulu tak penting.. ibu pilih at random.. dimulai dengan blog2 yang kerap @ biasa ibu terjah. Mungkin dalam 1 minggu, akan tampilkan 2-3 kawan ibu, ni depend pada masa ibu ler..

2. ni utk kawan2 ibu yang tak leh tinggalkan komen sebab kotak komen ‘mogok’ @ tak kuor2… sila klik pada tajuk n3 & tunggu agak lama sket.. bilang le sampai 50-60 ker.. heheh, agak2 1 minit ler… lama kan.. so sementara tunggu tu leh le jengah blog lain dulu.. intensedebate ni kdg2 slow, kalo browser tak support java, memang dia mogok terus… ade masa dia kuor laju ker.. so susah nak cakap le performance intensedebate ni…

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: