>Sesi potong kapla rambut

Mei 8, 2010 at 12:51 am | Dikirim dalam anak-anak | Tinggalkan komen

>.
Semalam en ayah buka kedai gunting setelah sekian lama….

rambut anis memang dah panjang.. tapi anis ni jenis tak suka nak sikat rambut.. kadang2 tu harus berkejaran sebelum dapat sikat & ikat rambut dia..

moncong jer… sepanjang rambut di gunting.. anis tundukkan kepala jer… muka kan main macham… marah lah tu…

ibu cakap kakak lagi chomel kalo rambut pendek.. kalo rambut panjang tapi cam momok, mana chomel.. tak lawa… 

yang kecik ni pun sibuk nak interfrem… plan asal cuma nak potong rambut kakak jer..

memberi kerjasama yang sangat2 baik.. en ayah cakap, yg kecik ni overacting plak.. kejap pusing kiri, pusing kanan.. pandai2 lak tu suruh ayah potong belah depan, tepi lah, belakang lah…

aliya tak leh dok atas bangku.. so atas tin jer yer… hahaaa, siap pegang lagi rambut yang dah dikorbankan…

potong bagi pendek2 ayah.. ni pun sorang lagi.. susah nak sikat & diikat rambutnya.. la ni jimat masa ibu, tak yah berkejaran untuk sikat @ ikat rambut..

maksu enon kata.. aliya macam ladygaga.. siapa itu ladygaga pun ibu tak kenal… nanti le ibu tanya Pn google..

fikri pulak ayah cuma modify rambut depan dia jer… ibu letih dah tengok rambut dia sampai dah tutup mata.. dia ni kalo sikat rambut, semuanya tarik ke depan, kalo ibu sikat stail budak sekolah, sikat ke tepi tu, fikri siap marah2 lagi.. ‘biar abang sikat sendiri’.. huhuuu, ape ke stail sikat ke depan tu abang..

bising jer mulut dia masa ayah dok gunting.. dia dok cakap, ‘ayah elok2 la.. nanti ayah gunting mata abang, macamana’

senang hati.. rambut dah pendek… kerja ibu pun makin mudah nanti… yayyyyy!!!  tapi rambut kakak anis kena diminyakkan & disisir rapi.. mudah jer nampak serabut.. ishhh, kakak ni elok pakai tudung lah.. daripada semak mata ibu dgn rambut serabut, baik pakai tudung kan…

model kecil dengan gaya rambut baru.. baju & seluar tajaan kak yati NB..

p/s :
1. Kami ke rumah makNgah miela malam tadi… celebrate besday Amira yg ke 10. nanti ibu updatekan foto makan2…
2. ibu sekarang sibuk dgn kerja akaun (ada 2 job on-hands skrg ni..).. so ibu minta maaf kalo ibu tak jalan2 ke blog kawan2 ibu..

3. agak sedih sedikit… terpaksa tolak 1 job akaun.. huwaaaa.. nak nangis rasa.. 4 tahun ibu dok buat akaun tu… kali ni terpaksa reject.. hmm, kalo dpt buat job tu leh servis loan rumah utk 9 bulan… tapi terpaksa let go… mane le ibu mampu nak siapkan 1 tahun akaun dlm tempoh 1 bulan.. kalo dpt 8 jam sehari tanpa gangguan anak2 pasti boleh… takper lah, mungkin akan ada rezeki lain…

4. poin giveaway utk mar dah kira halfway, apr belum lagi.. harap dapat  bersabar ya…

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: