>Masih mencari cinta .. perlu mendalami ilmu Munakahat

April 14, 2010 at 5:18 am | Dikirim dalam my notes, perkahwinan | Tinggalkan komen

>Salam ceria semua,

Anda join group Kisah Rumah Tangga (KRT) di FaceBook.

Ibu dah hampir 1 bulan men’join’kan diri ke KRT. Ibu jarang tinggalkan komen, ibu lebih suka memerhati. Hari ni ibu tertarik dengan 1 poin perbincangan ni.

kalian setuju dengan statement itu… kalo ibu2 mesti setuju… http://www.emocutez.com .. rasanya tak semua isteri2 yang setuju kot… pihak bapak2 pulak, mesti melenting… hangat hati jadinya…  http://www.emocutez.com

kat bawah ni, antara komen2 ahli KRT…

pendapatan kalian bagaimana ?? http://www.emocutez.com

pendapat ibu..
Ibu cuma sedih, sebab ramai isteri & suami skrg ni tak mendalami ilmu Munakahat (ilmu perkahwinan).
ramai suami letakkan urusan dalam rumah ke bahu isteri semata..

ramai isteri yang terima bulat2 tanggungjawab… & ramai juga yg baru kahwin dah rasa fail jadi isteri…sedihkan..  http://www.emocutez.com

Ibu & ayah ?  http://www.emocutez.com

Masa awal kahwin, kata en ayah, kerja rumah ni bukan kerja ibu.. so sejak awal kahwin,  kerja jemur kain, basuh pinggan.. en ayah lah yang buat.. yang selebihnya ibu lah yang buat. *we did split the house work* Masa kami takdak mesin basuh, en ayah yang le yang susah payah memberus menoyoh baju setiap malam… sadis kan.. sian en ayah.. mujur le baru berdua.

Namun lama-kelamaan, bila ibu dah 24 jam di rumah.. dah cekap segala kerja… *cekap ker…* .. tak dinafikan ada juga influence faktor luar yang akhirnya en ayah jadi ‘mim-alif-lam-sin’ nak tolong ibu dengan kerja rumah.

Kadang2 en ayah kerja seawal pagi & balik lewat petang, so ibu pun takdelah tergedik2 nak minta tolong.. kena lah bagi en ayah rehat jugak kan. Kang kalo en ayah tak cukup rehat, sakit pulak.. sapa yang susah… ibu juger… So, samada ibu letih ke, cergas ker, buat koje rumah dengan air mata ker… pada ibu, kalo ibu tak buat, siapa nak buat. Dan supaya ibu tak kerap rasa tertekan dengan kerja rumah, ibu ajak anak2 sekali buat sama2 dengan ibu… mungkin dalam n3 yang lepas, ibu merungut kan main lagi kan… hihiii

Dan ibu suka dengan poin yang dinyatakan dalam n3 ni.. kalo nak baca klik lah sini

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: