>Maklong rindu dengan budak 2 orang ni.. (n3 emo)

April 8, 2010 at 2:06 am | Dikirim dalam anak sedara, berita sedih | Tinggalkan komen

>Salam ceria buat semua,

1st of all, ibu nak ucapkan TAKZIAH pada makNgah Miela diatas pemergian Tok ke rahmatullah pada hari Isnin, 5 Apri 2010. Kali terakhir ibu jumpa tok tahun lepas semasa makan nasi beriani rumah mak makngah miela. Masa tu tok memang terbaring jer, tapi tok gagah juga duduk.. tok tak leh nak cakap, tapi tok kenal lagi ibu.. back to year 2000-2002, tok riuh lagi bersembang.. masa ibu kahwin pun tok ade datang & masa ibu buat kenduri untuk fikri (back to year 2006) pun tok ade datang, walaupun masa tok tak berapa nampak sebab baru jer operation mata… walaupun ibu bukan sapa2 pada tok tapi hubungan kekeluargaan tu tak penah buat ibu rasa tok tu orang asing. Sebab bila terpandang tok, tiap kali itu ibu akan teringat pada arwah onyang jenab (nenek makbonda). Semoga tok aman di sana. AlFatihah.

budak 2 orang ni.. maklong rindu sangat dengan kome 2 orang.. maklong harap  pakcik Ju boleh bawa balik kome datang ke rumah maklong….

Beberapa hari lepas, maklong memang marah. Maklong marah sebab riso masa depan komen berdua, tapi maklong lupa.. rezeki tu Allah yang tentukan. Apa2 pun jadi, kome 2 orang tetap anak2 sedara maklong.

Pada abang haris – haris ingat tak masa bulan lepas, haris ade sembang dengan maklong.. haris janji nak belikan umi & maklong rumah besor.. besor sangat2.. Haris memang baik sebab sanggup nak belikan 1 rumah besor untuk maklong. 

Haris ingat tak pesan maklong.. haris kena belajor pandai2.. kena belajor sampai berjaya.. masuk universiti.. baru buleh dapat kerja yang baik.. baru buleh ada banyak duit untuk belikan umi rumah besor. Haris ingatkan..
Haris kena jadi anak yang baik & berbakti pada umi dan juga abang yang baik pada Aidil. Haris kena jaga umi & Aidil. Haris kena dengor cakap umi elok2.. Haris kena kuat dan harus jadi tulang belakang umi.
Walau apa pun jadi, Haris & Aidil tetap ada opah, atok, maklong, pakngah & makngah, makteh Ani, makTam, pakcik Ju, pakcik am, pakcik jijan, pakcik john & maksu enon.

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: