>Aliya suka makan bendi

Mac 31, 2010 at 5:29 pm | Dikirim dalam anak-anak, cloth diapers | Tinggalkan komen

>Salam ceria buat semua,

Aliya sangat suka dengan BENDI. tapi Aliya cuma makan biji jer… anak2 you all ade yang pe’el macam ni tak….

Tengoklah bukan setakat muka habis berlemus.. dengan cloth diaper nyer pun sekali berlemus. Anis & Fikri sangat susah nak makan sayur. kalo ibu pujuk2 soh makan pun anis akan jawab ‘tak best’.. 

Kesan berminyak pada CD sangat mudah untuk dicuci begitu juga kotoran kesan dari milo juga lain-lain. hanya basahkan CD pant & gunakan cecair pencuci pinggang mangkuk (any brand – sunlight/glow/harimau kuat) dan tonyoh2 sikit hingga berbuih @ sehingga  kesan kotoran hilang. Pastu masukkan CD dalam mesin basuh dan basuh seperti biasa.

Jika pada pakaian biasa contoh pada baju atau seluar anak yang terkena tumpahan air milo @ sambal @ kari, perlu rendam agak lama sebelum kesan kotoran hilang, tapi untuk CD memang mudah untuk menghilangkan kesan kotoran. 

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: