>214 nak adjust saiz image

Ogos 7, 2009 at 7:00 am | Dikirim dalam blogging tips, tutorial | Tinggalkan komen

>

Salam kawan2 ibu…

Ni kakyong nak menjawab pertanyaan UmmuAbdullahSyakir.. sebab ummuAS ade masalah nak adjust saiz banner contest ibu.. lagipun ibu perasan ramai juga kawan2 ibu yang tepek foto kat sidebar sampai terkeluor2 dari alignment…. ๐Ÿ˜€

memula klik untuk edit foto sidebar tersebut.

akan dapat gambar yang macam ni… klik pada “Rich Text”

lepas klik ‘Rich text” kalian akan dapat gambarajah yang ini pula… klik pada gambar..

kemudian drag atau tarik jer foto tu guna mouse… kalo nak kecikkan, draf ke dalam.. nak besarkan drag ke luar.. senang ajer kan.. kalo perasan masa drag foto tu ade tunjuk size foto.. so untuk sidebar, normally dalam 200x. ๐Ÿ˜€

sekian.. harapnyer lepas ni pandai lah nak adjust saiz image yer… jangan ade yang terkeluor garisan.. nampak tak kemas jer… ;;)

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: