>208 rama-rama di perut ku

Julai 31, 2009 at 1:10 pm | Dikirim dalam my notes | Tinggalkan komen

>

“I had butterflies in my stomach. I don’t know why I was so nervous-maybe because I don’t know how to pronounce half the lines I have to say today. They’re in some made-up language.” –
— Alyson hannigan

I’m nervous and anxious at the same time… why… :-/

  1. Contest Catatan Ibu akan UP esok…. keep wondering how the feedback will look like…?!!!
  2. I’m not yet finalising my accounting jobs on-hand…. 😦 I feel really sick looking at all the numbers & papers… my dateline already overdue… I know, there are people out there talking about my ‘slowness’ in finishing this job… ohyeah, I know no more job for me after this from them… * I rather not having any accounting job if the documents is teraburan & rekod is not proper *
  3. the next accounting job from this lady.. dunno know when to start…. arrangement untuk collect documents pun belum lagi, dah pikir bila boleh buat… 😉 *too much thinking also not good*

So rasa2 nak pikir & cerita tentang hal lain lah.. konon2 nak hilang kan rerama diperutku ini..

beberapa hari lepas, kakyong rasa2 macam ade terbaca tentang dotdotdot…. tak ingat di blog saper, tapi it’s part of the comments.. *daku kan memang suka skodeng komen2 diblog kawan2 walaupun yang beri komen tu daku tak kenal*

dotdotdot tu merujuk kepada isu ~~~ bila x-gf suami or x-bf isteri cuba2 nak skodeng @ bersilaturrahim semula dengan si-x nyer…. 😉 😉 ;;) ;))

Agak2 apa kah reaksi kalian jika berada dalam situasi begini… x-gf suamimu tiba2 berminat nak bertanya khabar suami mu… adakah kalian akan melenting… cool.. buat2 tak kesah tapi sebenarnya kesah sangat… cuba berfikir positif & terbuka…. atau serang si-x. ??? :-/

bagaimana pula kalo kesah tu the other way around… ur x-bf plak yang nak bersilaturrahim dengan you… you dare.. agaknya apa yang kalian akan buat… buat2 biasa jer.. anggap macam kawan jer, lagipun you tak kesah sebab dah takde hati kat dia pun….. you rasa terganggu… you rasa bersalah dengan suami… you jadi tensi… pernah tak terfikir apa akan jadi kalo wife dia tahu… ntah2 wife dia akan serang you.. wife dia tetiba jadi kawan baik you…. haaahaaaa… banyak kemungkinan kan… 😀

As for my case, it’s has over for almost 17-18 years ago. Even as at now & today, there are still some old friends from MRSM *which normally communicate in FB* yang keep teasing me about it. SO, mau tak mau pun.. they ‘re still few friends yang keep updating me about him… where he works, where he live.. how his wife look like.. how many kids he have… actually takde lah nak amik tahu sangat pun, tapi dah orang bercerita.. kita dengor jer lah kan.

heheh… mengimbau cerita lama lah pulak… ade ke orang nak baca ni.. *please take it as a positive lesson okay* 😉 😉 ;;)

Kalo dikenang masa memula break-off tu memang le sedey… bertahun jugak ku membawa hati.. :p masa tu masih di matrik lagi.. pastu masa 1st year kat UUM, kalo ade sesapa yang ala2 nak ngorat tu memang sengaja di jual mahal2… :))

masa 1st year tu, selalu gak ler layan hati dengan lagu2 Belinda Carlisle.. lebih2 lagi lagu ni.. ‘Leave a light on for me’.. masa tu umur baru cecah 20… merana juga oooiii… :p

kualiti lagu ni tak sebagus seperti dalam tape.. tapi boleh la.. kalo you all dapat dengar la…

selain tu melayan juga lagu ni… klik pada link ni Heaven is a place on earth & Circle in the sand

untuk mengubat hati.. cheeewaaaahhh…. ku beraktif2 dengan segala aktiviti persatuan di kampus.. memula masuk AIESEC.. sampai dapat peluang jadi Pengarah Projek… glam tau bila budak melayu masuk AIESEC ni *masa zaman ku dulu tu laaa*

boleh kata life semasa di kampus dulu memang FULL dengan macam2 aktiviti.. lepas dah tak beraktif dengan AIESEC… kakyong aktif pulak dengan grup gamelan.. dapat peluang main gamelan untuk macam2 majlis universiti.. makan malam, konvo, perasmian kolej etc.. alat gamelan yang boleh main… gendang tu boleh lah sikit2.. kenong, peking & saron.. kromong boleh lah main sikit2 tapi yang kakyong kena main selama 2 tahun adalah gambang… alat daripada kayu yang panjang, ala2 macam xlophone (tak sure ejaan) gitu… merambu airmata nak belajor main gambang ni.. sebab alat lain pukul 1 kali jer.. tapi gambang ni kena 2 kali untuk 1 not.. alat lain 1 not dia 1 harkat tapi gambang ni setengah harkat jer… gitu lah perumpamaannyer… tak ke kena cekap gitu.. memang nangis2 bila disuruh main alat tu.. lelama kalo terlari not tu, hentam sajalah… heheh.. :))

nak tahu pasal alat2 muzik gamelan.. sila jengah sini.. dan sini

inilah alat yang dinamakan gambang… mau coba main…

Pastu ade lah lagi, kakyong jadi Setiausaha Kerja untuk JPK (Jawatankuasa Perwakilan Kolej), jadi JKS (jawatan kuasa suaikenal).

Then ada lah lagi beberapa projek adhoc contoh DRATER (drama & teater) anjuran Grup estetika.. kakyong bukan ahli grup estetika tapi dipanggil @ diminta tolong untuk jadi Setiausaha… besar tau kepercayaan yang diberi.. lebih lagi nak buat DRATER inter-uni… best jugak lah, dapat tolong uruskan projek ni.. dapat kenal orang2 seni.. lain pesyen sket depa ni… hihiii.. 😀 lain lah cara student art ni berfikir berbanding dengan management student…

Kakyong beraktiviti 3 tahun jer… pastu 6 bulan praktikum.. then final year berehat2.. malas nak aktif2 dah…

ni ler foto gedik masa final year UUM, tahun 1996… umur masa tu umur 24 tahun….

well, back to topik… kalo terlalu ikutkan rasa putus cinta, frust menonggeng.. sampai makan tak lalu, mandi tak basah.. sebab terkenang2 kan si dia.. & terusan melayan jiwa & tertanya2.. “kenapa la dia tinggalkan aku” ” apa salah aku” ” sampai hati dia buat kat aku macam ni” .. memang tak akan berkesudahan…

Alhamdulillah, semasa di tahun 1 di pertemukan kakyong dengan beberapa pelajar tahun akhir yang berstatus ‘public figure’.. tu yang di’basuh’ @ ter’basuh’ otak ku… mula belajar mengorak langkah.. masa tu memang berkobar2 nak membina jati diri yang berketrampilan untuk menjadi pemimpin masa depan… *masa tu tak terfikir pun nak jadi Akuantan*

Latihan membentuk diri semasa dikampus dulu memang akhirnya membentuk daku seperti daku sekarang ini… not looking back dah.. tapi selepas grad.. kerja.. kerja bagai nak mampus.. nak sara adik2 & membina kerjaya… sampai daku terlupa yang daku tak punya pakwe… ;;) *tak tahu lah kenapa masa tu fikir takde keperluan untuk ade boyfren… * sehinggakan ade kawan2 lama yang anggap daku masih menanti si dia… oohhh, tidak sama sekali… dia dah lama ku buang jauh2.. dah hilang semua rasa sayang.. sejak ku tahu dia sudah kahwin, walau ku tak tahu ntah bila dia kahwin… *baru tahun lepas ku tahu, dia kahwin pada penghujung tahun 1995.. hmm daku tak habis study pun lagi..* sekarang dia sudah punya anakdara umur 13 tahun, anak ku baru 3 tahun… ihikkk… 😀

Kita tak boleh nak membuang tanggapan orang.. bila daku lambat kahwin.. orang kata daku menunggu si dia… :-/ bila daku berhubung dengan dia semula, orang kata daku nak imbau kesah lama… berhubung pun sebab dia adalah kawan sekolah yang satu batch.. lagipun daku ni jadi moderator untuk yahoogroup my batch.. so kalo dah terjumpa email or contact no ke, memang harus ku updatekan untuk pengetahuan semua… 😉

la ni kalo ade yang mengusik2 lagi.. ku anggap hanya bahan jenaka semata.. kadang2 kalo diingatkan semula masa kami di MRSM dulu.. lucu juga.. ntah lah… cinta budak2 barangkali…

Ni dah tua2 ni, masing2 dah ade keluarga masing2.. then tumpu pada keluarga masing2 lah kan… apa kes plak nak bersilaturahim erat2.. setakat contact2 4,5 bulan sekali tu, boley lah.. tanya2 khabar tak salah.. cuma kerisauan itu adalah bila ade yang salah sangka.. so sebaiknya.. dengan en ayah, hal ni memang off-topic… 🙂

panjang weiii… sampai daku pun dah out-of-focus ni..

.

p/s :

contest Insya ALlah kakyong UP kan hari Isnin.. 1 Ogos 2009 sabtu kan.. so I think better to kick-off on Monday… 3rd August 2009.

Juri2 daku… okay kan kita start on Monday… 😉

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: