>196 nak kek serawak….. !!

Julai 18, 2009 at 9:15 am | Dikirim dalam giveaway n contest join | Tinggalkan komen

>


Dulu masa ibu dok kat SIbu, Sarawak ~ibu selalu dapat makan kek2 yang macam dalam foto ni. Kami tinggal di Sibu sejak pertengahan tahun 1979 hinggalah awal tahun 1981. Sejak balik semenanjung, ade lah jugak makbonda buatkan kek lapis serawak ni.. terutama yang guna asam manis tu. Asam manis ni asam yang warna merah berbulat bulat macam duit syiling tu.

Ibu tanya dengan Mrs Google.. jumpa dengan 2 foto ni…. delicious yummy yummy…
Ibu sebenarnya dah lama tak makan kek lapis sarawak ni.. dan ibu memang suka kalo dapat free

  • pertama, ibu memang tak reti nak masak kek lapis ni.. ibu rasa macam rumit sangat sebab kena kukus @ bakar berkali.. *kek biasa pun tak reti buat.. ini kan pulak kek lapis sarawak ni *
  • kedua, kalo nak beli teramatlah mahal… jadi kalo dapat free memang suka lah sangat2 nya..
  • ketiga, makbonda pun dah lama tak buat kek lapis asam manis.. yer lah makbonda tahu buat yang itu jer.. jadi ibu nak lah rasa kek lapis sarawak yang lain pulak..
Kawan-kawan ibu, kalau rasa2 nak dapat kek sarawak free, jom lah join ibu… meroyan gveaway kat blog eazlye atau pun boleh klik pada foto kek lapis yang mula2 ibu tepek tu. Syarat2 nya mudah jer…
  1. tuLis kat komen nape koruNk nk menang??pastikankomen koruNk akaN terUs Link kat bLog koruNk yerk…
  2. Letakkan pic kek Lapiz yg sedaP ini kt dLm posT koruNk..
  3. komen kat mana2 posT akuh sekurang-kurangnya 3 komen kat mana2 [Tp kene menTioN kaT shOut box yg koruNk koMen kaT maner k…]
  4. tarikh tutup : 24.07.2009

Advertisements

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: