>128 Disable @ turn off WORD Verification

Mei 13, 2009 at 6:18 am | Dikirim dalam my notes, tutorial | 11 Komen

>

Entri ini adalah rentetan daripada entri sebelum ini..

Untuk ‘disable’kan WORD VERIFICATION

1. Cara-cara nya, pergi ke ‘dashboard’. Harap-harap semua faham yer, bila sebut dashboard. *sebab nya ade yang ingat bila kakyong sebut dashboard, dia ingat front-page blog dia.* Kalo belum log-in, so log in dulu.

2. kemudian pilih “settings”, dan klik pada “comments”, tengok foto kat bawah ni.


3. kemudian scroll hingga ke bawah, cari “show word verification for comments?” tanda pada “no”. kemudian ‘save’.

Itu sahaja STEP nyer. MUDAH kan. Harap2 membantu.


Dan ada satu perkara lagi kakyong nak highlight… untuk baca keseluruhan entri kakyong sila klik pada “Baca selanjutnya..“. Heheh, sebab ade kawan blog yang ingat/pk, entri2 kakyong pendek & macam ‘hanging’… please help yourself yer... !!


Advertisements

11 Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. >good tips,kakyong..cos noy suka blogger yg tak mintak word verification..cepat sikit nak add comment..hehe..2 thumbs up..

  2. >Hee..already DONE..thanx for the info..!!

  3. >Kak…yong…hanz dah disable dah, mesra alam sikit ya?…And…dah add link within, dia akan automatic add up by content, right?Thank you so much! Mmuuahkhs!!

  4. >baguslah kak yong..rajin bagi tips..ni yg wat ramai org sayang nih :X

  5. >Noy ~ itu lah kefahaman yg diharapkan dr semua rakan blogger… :DmamaZAra ~ good.. :)hanz ~ u r always welcome…yatie chomeyl ~ suka bila disayangi.. lebih2 lagi oleh ibu2/mama2 yg penyayang… hihi 😉

  6. >okey kak yong.TQ so much! muah!sudah di bikin.huhu.

  7. >ok kak yong….telah ku disable wv tu..tq so much

  8. >salam kak yong.. saya nak bagi ulasan sikit bole..?-word verification tu saya rasa la kan, sesetengah org bubuh pasal nak elak scam.-yg picture collage tu, saya personally lg suka Photoscape. lagi senang dan mudah.. 🙂

  9. >saya pun dah buat la Kyong… yang mesra alam..

  10. >salamnadnye/ummisalsabila/mamasyaza ~ terima kasih, semakin cepat lah daku meninggalkan komen & merempit nanti..zuhaini ~ adkah org yg scam tu tak boleh taip WV .. heheh?! yer, photoscape pun boleh juga, tp sbb kakyong dah dl picasa3, so malas nak dl byk2 software dlm laptop.. lagipun kakyong kat rumah, firewall tak sekuat kalo yg ade admin IT spt di pejabat.. so guna apa yg ade..to those nak guna photoscape pun boleh & tak silap photoscape ade lebih byk function & kelebihan drp picasa3.. :DI'm just sharing apa yg kakyong ade & telah & sedang diguna.. 🙂

  11. >salam..kakyong.ku tak perasanlah.. kalau org nak komen blog ku itu ada word verification tu. kakyong ingat masa bagi komen kat blog sy ada tak?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: