>089 Baby Qis, Pak Ngah & Assignment

April 7, 2009 at 2:30 pm | Dikirim dalam my bro n sis, my notes | 6 Komen

>

Ibu ni dari tengahari tadi berusaha untuk menyiapkan entri ini tetapi ade ajer macam-macam gangguan. Hampir jam 11 pagi tadi, makbonda datang.. biasalah kalo takde hal, memang makbonda datang singgah jenguk cucu-cucu. Sebelum makbonda balik jam 1 petang tu, pergi la jenguk kotak ikan ayah. Rupanya sekor haruan dah ‘gol’, sekor lagi dah ala-ala nak ‘gol’ juga dan 3 ekor puyu pun dah macam lemah jer. Jadi kenalah segera diproses ikan-ikan tu.. kalo tak nanti busuk. Citer proses ikan nanti akan disambung dalam entri akan datang. Cool

http://widget-c3.slide.com/widgets/slideticker.swf

Ni foto baby Qis yang terbaru. La ni baby Qis dah 2 bulan. Banyak hari dah nak buat slide tapi tu ler ade jer hal nak buat. Ade jer perkara yang perlu didahulukan.

hari Ahad, 29 Mar 2009 yang lepas, baby Qis, kakak amira, abang bad serta mama & ayahnyer (Pak Ngah) telah datang menziarah ke rumah ibu. Heheh, sebenornya ibu dah banyak kali cakap pada ayah, jom le ke Taman Soon Choon (betui ke pun ejaan), boley jengah baby Qis.. tup tup baby Qis yang datang menziarah maklong. Teethy

Ni entri yang kedua ibu pasal Qistina. Entri baby Qis yang pertama, masa baby Qis baru umur 2 hari.

Hari tu, pak Ngah (ayahnyer baby Qis) singgah rumah sebab nak menghantar plaque ijazah ibu, heheh.. warna baldu kotak plaque tu pun dah pudar..

begitu nostalgik sekali.. dah 13 tahun usia plaque ni.. beriya buat plaque.. tapi tak simpan bebaik.. okay, pasni akan disimpan dengan baik

Plaque ni sebenarnya sudah bertahun bermukim di rumah makbonda, memang berhajat nak diambil, tetapi asyik lupa ajer. Kebet @ pakngah yang begitu prihatin telah mengambil usaha untuk menghantar nya ke rumah daku.. Ibu terlupa yang pakngah la ni tengah ambil Diploma Executive UUM dalam Management Manufacturing (rasa2 nyer le.. sempat jugak ibu jeling2 masa pakngah tengah dok siapkan assignment nyer ari tu).

berkobar-kobar adik kakyong ni cari maklumat kat internet untuk menyiapkan assignment nyer.. tu la masa muda-muda tak nak sekolah tinggi-tinggi.. la ni dah 36 baru nak sekolah balik.. tapi nak belajor ni tak kira usia kan.. yang penting semangat nak belajor tu…

sampai ketiduran amira & abang bad menunggu ayahnyer siapkan assignment

.

.

Advertisements

6 Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. >kakyong nie memang cun bab update2,upgrade2…wa salute lu…aku tak bnyk masa nak duduk dpn komputer ni.nak jugak buat blog cam kakyong yg meriah sangat ni.ni pun dlm blog aku smuer copy curi idea kakyong.tu pun nasib baik menjadi…marguee tu aku lum tau nak apply lagi.dah try bnyk kali pun tak jadi gak.bangang sket kepala aku nak buat ni,tak jadi2…geram pun ada gak….hhmmmm..aku btul2 salute ngan kakyong nyer blog ni,meriah & updated….keep up a good job!!!!!

  2. >salam mimie..berblog ni kena sabor.. slowly belajar.. mane leh pandey overnite.. ;))kakyong pun amik masa bbrp bulan sehingga la dpt ilmu sikit2 utk customize blog ni.. :pupdate hari2,, yer yer.. sejak bulan Feb 2009, berazam utk update kurang2 1 entry utk 1 hari.. b-( dan ibu ni memang selalu online, lipat kain pun sambil blogging.. huhuuuhh.. terpecah rahsia daku.. :))btw, i just love blogging.. bila ade masa lapang, memang online,.. & cuba manafaatkan sebaik mungkin.. šŸ˜€

  3. >salam kak yong,kak yong belajar kat uum ke dulu..tgk logo tu pun dah cam..ros dulu study kat uum jugak..graduate tahun 2005… ross duk kat mahang…daerah kulim gak la..

  4. >salam rosswow.. super-duper junior UUM lah ni.. :Dkakyong grad tahun 1996.. kerja for 10 years, then tak kerja 6 mths, pastu start own bsness with fren for 1 1/2 year.. being SAHM since bersalin Aliya until now ;).. now happily blogging utk isi masa & berkawan2..

  5. >bib… kak has punya plague pun menerima nasib yang sama gak! warna biru baldu tu pun dah jadi warna coklat dah! hahaha! kalau suh cari sekarang pun tak tau dah kat mana letaknya! šŸ˜€

  6. >tu la kak has, masa memula dapat tu beriya2 nak tayang kat meja hiasan lah.. tup2 rumah mak takde lemari hiasan.. :))tapi ade kawan saya tu, siap simpan dlm lemari hiasan kaca.. saya ni mungkin bukan jenis camtu kot, pastu foto2 masa amik degree dulu pun mana ade frame.. ade org siap tayang kat hall lagi.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: