>077 my earth hour moment

Mac 29, 2009 at 1:11 am | Dikirim dalam global support, my notes | 6 Komen

>

Yes yes.. berkobar-kobar sungguh nak support earth hour..

apa jadi kat anak-anak?Melalak.. meraung…. !

.

.

.

.

.

anak jiran sebelah yang melalak ditambah suaranyer yang nyaring, berkali-kali cakap kat baba & ibu nya,, “bukak lah lampu.. takut.. gelap…”

.

.

.

.

.

salute kat jiran sebelah.. dia, wife dia & 2 anak-anak dara yang comel-comel tu… dok melepak di luar rumah.. tapi bertahan setengah jam jer… sebab anak sulong nya yang belum 4 tahun tu dok mintak buka lampu jer…

.

.

.

anak-anak daku…?!

.

.

hmmm, depa ketiduran.. kepenatan yang teramat… sebab petang tu, selepas asar, kami sekeluarga dan makbonda ke GreenTown Mall.. membeli belah di UO. Member’s day, sekaligus membeli barang-barang keperluan yang ade diskaun… memang agak ramai juga orang petang tu.. Aliya pulak memula dah ketiduran dalam gendongan, tapi bila tengok orang ramai, bulat biji matanya.. terus tak tidur.. kami sampai rumah sebelum maghrib.

.

.

.

SInce anak-anak ketiduran, suami pulak kuor dengan jiran korner lot g masang tauk di lombong belakang.. jadi takde le adegan-adegan yang daku harap-harapkan… hhihiiii.. selamat.. so okay jer selama sejam tu… jengah-jengah juga rumah jiran-jiran kat lorong depan.. dalam rumah semua gelap, tapi ‘on’ lampu luor… good good, teman pun sama, padam seme suis2 yang patut.. on lampu kecik bilik utama sebab anak-anak tidur..

.

.

.

Advertisements

6 Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. >sama lar kita semalam… support earth hour. kita pun switched off sume lampu… tapi tv on! Masing2 menghadap tv tgk af! 😀

  2. >salam kak Has…huhuuu.. layan AF yer! rumah saya takde astro.. tv pun ala2 nak masuk muzium.. hihias long support, dgn creativiti tersendiri…

  3. >Kami bukak tv tutup lampu.. ngelat betul..

  4. >salam nadnyealah most people also do the same.. hehehe..

  5. >hehe..kami sekeluarga buat tatau je.. jahat sungguh..haha..kes satu hari nengok cd drama jepun.. lansung tak nengok perkembangan semasa..

  6. >salam Rai..tahun depan kena lah peka sket.. hihi.. bukan apa ajar anak2 supaya ambil tahu hal semasa.. kakyong punya kes, anak2 tak dpt learn apa2 pun, dah tidur… huhuhhhh.. we’ll see next year cam mane,,


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Blog di WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: